Kauno vairuotojai darkart įrodė, kad yra pilietiški: sutramdė visiškai girtą vairuotoją (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauno vairuotojai darkart įrodė, kad yra pilietiški: sutramdė visiškai girtą vairuotoją (papildyta)

Skaitytojo nuotr.

Kaune tikrai yra vairuotojų, kurie yra pilietiški ir saugantys aplinkinių bei savo sveikatą. Tai įrodė portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo užfiksuotas įvykis pirmadienio vakarą.

[galerija kiek=”4″]

Kaunietis pasidalino nuotraukomis, kuriose užfiksuotas kitų vairuotojų sustabdytas „VW Passat“ vairuotojas. „Jaunimas operatyviai pagavo jau šaligatviais be šviesų lakiojantį stipriai girtą vairuotoją“, – pasakojo vyriškis.

Pasak jo, jaunuoliai palaukė, kol „VW Passat“ vairavęs kaunietis sustojo prie šviesoforo, o tuomet pribėgo ir ištraukė automobilio raktelius bei iškvietė policijos pareigūnus.

Tai, kad teko vykti prie Pilies tilto, patvirtino ir Kauno vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas. Jo teigimu, apie 21 valandą pareigūnai gavo pranešimą apie pažeidėją. Atvykus pareigūnams, kauniečių sulaikytam vairuotojui buvo nustatytas sunkus, 2,97 promilės siekiantis girtumas. Be to, vairuotojas vairavo be vairuotojo pažymėjimo, jo automobilis neturėjo privalomojo civilinės atsakomybės draudimo, automobiliui nebuvo atlikta techninė apžiūra.

Neblaivų vairuotoją sulaikęs ir pareigūnus iškvietęs jaunuolis portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė paskui jį važiavęs nuo pat Birštono ir Šv. Gertrūdos gatvių sankirtos. „Prie šviesoforo, kur už kebabinės, išlėkęs buvo į priešpriešą ir vos nesusidūrė su troleibusu, o tada ant tilto daužėsi į gatvės bortelius dešinės pusės“, – apie tai, kur ir kaip suprato, jog prieš jį važiuoja neblaivus vairuotojas, pasakojo kaunietis.

Jo teigimu, sustojus prie šviesoforo ir pribėgus paimti automobilio raktelių, iš pradžių nebuvo galima suprasti, kas vairuoja. „Kai atidariau duris, stiprus alkoholio kvapas buvo. Langai užrasoję taip, kad net nemačiau, kas sėdi už vairo“, – pasakojo jaunuolis.

Pasak jo, pasakius, jog toliau važiuoti kaunietis nebegali ir atvyksta policija, vairuotojas nustebo, kad taip įvyko, tačiau ramiai paprašė cigaretės.

Policijos pareigūnai dėkoja pilietiškiems kauniečiams ir pastebėjus įtartinus vairuotojus kelyje ragina nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA