Kauno savivaldybė aiškinsis, kaip miesto centrą pritaikyti dviračiams | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė aiškinsis, kaip miesto centrą pritaikyti dviračiams

BNS 2016/11/14 08:46
Asociatyvi nuotr. / A. Osteikaitės nuotr.

Kauno miesto savivaldybė aiškinsis, kaip centrinę miesto dalį būtų galima pritaikyti dviračių transportui.

„Nesame patenkinti situacija, susijusia su dviračių takais ir kita būtina infrastruktūra. Šioje srityje turime nemažų planų, bet norime, kad situaciją išanalizuotų ir savo išvadas pateiktų profesionalai“, – BNS sakė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Kauno miesto savivaldybės atstovai kol kas nedetalizuoja savo planų ir nurodo, kad konkretesnė informacija bus atskleista išanalizavus situaciją.

Savivaldybės paskelbtame viešajame pirkime miesto centro gatvių pritaikymo dviračių transportui schemai parengti nurodoma, kad rengėjas turės „išanalizuoti dviračių infrastruktūros plėtros galimybes Kauno senamiestyje ir naujamiestyje bei pateikti pažangius sprendinius, detalizuoti juos iki dviračių takų ir dviračių juostų įrengimo“.

Schemoje turės būti numatyta, kaip gyvenamąsias vietas susieti su miesto traukos objektais bei pasiūlyti, kaip centrinės miesto dalies šaligatvius ir gatvių kelkraščius būtų galima pritaikyti dviračių transportui. Siekiama, kad miesto centre būtų suplanuota vientisa dviračių takų ir dviračių eismo juostų sistema, o esamos dviračių takų atkarpos būtų sujungtos į vieną tinklą. Turėtų būti pateikiami siūlymai, kaip dviračių eismui pritaikyti miesto laiptus.

Taip pat ruošiamasi dviračių eismui pritaikyti sankryžas: schemos rengėjai turės pasiūlyti, kaip būtų geriausia organizuoti dviračių eismą jose ir kokių priemonių imtis, siekiant pritaikyti infrastruktūrą dviratininkams.

Be to, bus analizuojama, ar nereikia naikinti kai kurių automobilių stovėjimo vietų miesto centre, o tose vietose, kur dviračių juostos būtų numatytos gatvėmis, svarstoma galimybė mažinti jų greitį. Pakeitimus, susijusius su eismu gatvėmis, schemos rengėjai turės suderinti su Kelių policija.

Schema bus rengiama teritorijoje, apimančioje senamiestį iki Jonavos gatvės pradžios, Savanorių prospekto pradžią, naujamiestį iki Tunelio gatvės.

Kaune šią vasarą pradėjo veikti dviračių nuomos paslauga. Metų pradžioje savivaldybė skelbė įrengsianti keturis naujus dviračių takus – iš viso 13 kilometrų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA