STT apie korupciją ragina pranešti mobiliąja programėle | Kas vyksta Kaune

STT apie korupciją ragina pranešti mobiliąja programėle

Asociatyvi / STT nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sukūrė mobiliąją programėlę, kurią atsisiuntus į telefoną galima pranešti apie korupciją.

Naudojant nemokamą programėlę „Pranešk STT“ galima tiesiog mobiliuoju telefonu perduoti informaciją apie kyšio reikalavimą, kyšio siūlymą, piktnaudžiavimą tarnyba ar kitą korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką, nufotografuoti ir prisegti tai, kas užfiksuota, o prireikus navigacijos pagalba nukeliauti iki artimiausio STT padalinio.

Vidaus saugumo fondo lėšomis finansuota mobilioji programėlė skirta „Android“ ir „iOS“ operacines sistemas turintiems išmaniesiems telefonams, pranešė STT.

Anot STT vadovo Sauliaus Urbanavičiaus, pranešime reikėtų nurodyti galbūt korupciniame nusikaltime dalyvaujančius asmenis, laiką, vietą, pinigų sumas (kyšininkavimo ir papirkimo atveju), neteisėtus veiksmus ir padarytą žalą, taip pat asmenis, galinčius patvirtinti nurodytas aplinkybes.

Iki šiol apie galimus korupcijos atvejus dažniausiai STT pranešama internetu.

Tarnybos duomenimis, pastaraisiais metais pranešimų apie korupciją daugėja. Per tris šių metų ketvirčius jau užregistruoti 1456 gyventojų pranešimai, prognozuojama, kad metų pabaigoje jų bus apie 1800. Pernai sulaukta 1509, užpernai – 1316 pranešimų.

Daugiausia apie galimą korupciją pranešama Vilniaus regione, tačiau šalies gyventojai vis drąsiau korupcijos atvejus fiksuoja ir apie juos tarnybai ryžtasi pranešti Kauno ir Klaipėdos regionuose.

STT vadovas atkreipė dėmesį, kad mažėja anoniminių pranešimų. Pagal trečdalį piliečių pranešimų pradedami ikiteisminiai tyrimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA