Norvegijoje po nuošliauža žuvę darbininkai – lietuviai, patvirtino policija | Kas vyksta Kaune

Norvegijoje po nuošliauža žuvę darbininkai – lietuviai, patvirtino policija

BNS 2016/11/11 11:35
Asoviatyvi/R. Tenio nuotr.

Norvegijoje po žemės nuošliauža žuvę darbininkai tikrai buvo lietuviai, tai 43-ejų, 47-erių ir 27-erių vyrai, BNS patvirtino vietos policija.

Paieškos darbai penktadienį kol kas neatnaujinti, įvykio vietoje policija dirba kartu su geologais, šie vertina dar vykstančius žemės judėjimus ir galimybes toliau ieškoti dingusiųjų, BNS penktadienį sakė Norvegijos policijos atstovė Tonje Taylor (Tonja Teilor). Jos teigimu, nuošliauža yra 420 metrų pločio ir 270 metrų ilgio.
Norvegijos policijos duomenimis, 43-ejų ir 27-erių vyrai Norvegijoje dirbo metus, o 47-erių lietuvis į šią šalį atvyko prieš trejus metus.

Pareigūnė taip pat teigė, kad nebesitikima, jog dingusieji būtų galėję išgyventi.

„Mes nebeieškome gyvų žmonių, mes ieškosime mirusiųjų“, – sakė T.Taylor.

Jos teigimu, kol kas neaišku, kaip giliai po žeme yra jų kūnai.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) pranešė, kad apie dingusius Lietuvos piliečius informuoti jų artimieji. Ministerijos teigimu, dingę lietuviai dirbo statybos objekte.

„Norvegijos paieškos ir gelbėjimo tarnybos tęs dingusiųjų paieškos darbus, kai tik bus įsitikinta, kad gelbėtojams saugu patekti į nuošliaužos teritoriją“, – nurodė URM.

Didžiulė nuošliauža Norvegijoje, Siorumo regione, nuslinko ketvirtadienį.

Ketvirtadienį dingusiųjų paieškai buvo pasitelkti sraigtasparniai su kameromis, reaguojančiomis į šilumą, taip pat kinologai su šunimis, tačiau paieškos nebuvo sėkmingos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA