„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pažabojo kelių chuliganą su „BMW“ | Kas vyksta Kaune

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pažabojo kelių chuliganą su „BMW“

Chuliganiškas vairavimas – tai Kelių eismo taisyklių pažeidimas, kuomet vairuotojas dėl chuliganiškų paskatų kelia pavojų eismo saugumui. Neretai tai gali baigtis nelaime. „Chuliganišku vairavimu asmenys greičiausiai rodo kiek kitokį požiūrį į visuomenei priimtas taisykles nei įprasta mums visiems”, – svarsto Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Pastebima, jog tokius pažeidimus dažniausiai daro jauni vairuotojai, neturintys didelės vairavimo patirties ar galbūt per daug pasitikintys savo vairavimo įgūdžiais. D. Česnauskas pabrėžia, jog dėl vairavimo įgūdžių stokos pavojus kyla ne tik patiems vairuotojams, bet ir kitiems eismo dalyviams.

[susije_video kurie=””]

Šių metų rugsėjo 18 d. apie 16.40 val. Kaune, Baltijos ir Naujakurių gatvių sankryžoje, vyras (gimęs 1985 m.) chuliganiškai vairavo automobilį „BMW“. Šis vyras vairuoti automobilio apskritai negalėjo, kadangi jau anksčiau yra baustas už chuliganišką vairavimą ir jam teisė vairuoti transporto priemones buvo atimta. Pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124-2 str. šiam vairuotojui gresia bauda iki 1013 eurų.

Vairuotojams už pavojingą ir chuliganišką vairavimą gresia bauda iki 579 eurų su teisės vairuoti atėmimu iki 24 mėn.

Policijos pareigūnai primena, kad įvairios eismo saugumą užtikrinančios priemonės bus vykdomos nuolat ir ragina rūpintis vienas kitu – tik tuomet visi kartu saugiai pasieksime kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA