Prie bankomatų elgetaujantys žmonės Kaune: kaip jiems padėti? | Kas vyksta Kaune

Prie bankomatų elgetaujantys žmonės Kaune: kaip jiems padėti?

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį, vakarėjant, pačiame Kauno centre, netoli pagrindinio miesto fontano, prie „Swedbank” bankomato pastebėti du elgetaujantys asmenys. Iš ką tik nusiėmusių pinigus gyventojų, jie prašinėja išmaldos.

Portalui „Kas vyksta Kaune” žmonės pasakojo, kad pinigų prašančius asmenis čia pastebi jau ne pirmą kartą, tokį reginį čia galima išvysti reguliariai.

Kaunietė Daiva atviravo, kad tampa nebejauku eiti pro šį bankomatą, o juolab naudotis jo paslaugomis, nes kiekvienąkart esi paprašomas paremti: „Matant prašančiuosius, tikrai suprantu, kad jiems reikia pagalbos: moteris jau garbaus amžiaus, o vyras – neįgaliojo vežimėlyje, tačiau ar kiekvienas, kuris čia nusiima pinigus, privalo jiems aukoti? Nekaltinu jų, matyt, gyvenimas nenusisekė, ne man smerkti… tačiau eidama pro šalį ir girdėdama jų prašymus, jaučiuosi tarsi įpareigota duoti pinigų, nežinau kaip elgtis”, – portalui pasako Daiva.

Kauno mieste žmonių, prašančių išmaldos vis pasirodydavo ir anksčiau, jie neretai telkdavosi Centre.

Kauno policijos atstovai informavo, kad Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariate pastaruoju metu skundų dėl elgetaujančių asmenų Laisvės alėjoje gauta nebuvo.

„Atsižvelgus į Jūsų klausimą, policijos pareigūnai patruliavo minėtoje vietoje, tačiau pažeidimų nustatyta nebuvo. Ateityje ir toliau bus atkreipiamas dėmesys į šią problemą, organizuojant pareigūnų darbą”, – teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė. Ji pridūrė, kad už tokią veiką, pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 161 str., gresia įspėjimas arba bauda iki 579 eurų.

Portalas nesiekia smerkti, šaipytis ar uiti pinigų prašančiųjų, nuo to nei vienas nėra apsaugotas, juk dar sena liaudies patarlė byloja: „Neišsižadėk ligos, tiurmos” (kalėjimo) ir ubago lazdos.”

Tačiau, gal kauniečiai gali kartu padėti spręsti šią žmonių problemą. Keliame diskusiją, kaip padėti šiems ir kitiems elgetaujantiems žmonėms Kaune?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA