Prasidėjus Kauno miesto ribai, šaligatvis staiga baigiasi | Kas vyksta Kaune

Prasidėjus Kauno miesto ribai, šaligatvis staiga baigiasi

Kauno gyventojai pastebi, jog net keliose vietose, kur baigiasi Kauno rajono riba ir prasideda miestas, lygūs pėsčiųjų ir dviračių takai virsta pažliugusiais takeliais, o kartais nėra kitos išeities, kaip tik rinktis kelią šalikele.

[galerija kiek=””]

Nors Kauno miesto savivaldybė džiaugiasi Kačerginės ir Kulautuvos miestelių link nutiestais dviračių takais, kurie buvo sujungti su Kauno rajone esančiais takais, darbo dar liko daug. Gyventojai baksnoja pirštu į miesto ribą su Domeikava, kur skirtumas stulbinantis.

„Važiuojant dviračiu ar einant pėstute nuo Domeikavos pusės, ties Kauno riba, baigiasi ne tik dviračių takas bet ir šaligatvis. Rudeniškais orais tenka klampoti pažliugusia šalikele, taip aplenkiant balas ir purvynus“, – pasakojo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Vilmantas.

Toliau bus tik geriau?

Kauno miesto savivaldybės administracijos aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Inga Bendokienė teigė, jog šiuo metu miestas vykdydamas dviračių takų plėtrą projektuoja ir tiesia dviračių takus sujungiant jau esamus dviračių takus.

Pasak specialistės, artimiausi planai tiesiant dviračių takus bus tokie:

2017 m. vasarą bus įrengtas dviračių takas nuo Vytauto Didžiojo tilto prie Veiverių g. iki Kauno miesto ribos (bus sujungtas Garliavoje esanti dviračių takas)

Šiuo metu projektuojamas ir 2017 m. bus įrengtas dviračių takas prie Savanorių pr. (sujungs esantį dviračių taką nuo Ramučių iki Kauno m. ribos)

Taip pat šiuo metu bus skelbiamas viešųjų pirkimų konkursas dviračių takų projektavimui. Bus projektuojami dviračių takai Vandžiogalos g., Vytėnų g., 9-ojo Forto g., Partizanų g., Taikos pr., Žukausko g., Biržiškų g.

Kauniečiai tikisi, kad miesto ir rajono savivaldybės atsižvelgs į visų gyventojų interesus nesvarbu kur jie gyvena, mieste ar rajone ir kalbos apie bendradarbiavimą tarp savivaldybių įgaus realų pagreitį gerinant gyvenimo sąlygas Kauno regione.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA