Kauno policija su įkalčiais demaskavo prabangių alkoholinių gėrimų padirbinėtojus Kaune | Kas vyksta Kaune

Kauno policija su įkalčiais demaskavo prabangių alkoholinių gėrimų padirbinėtojus Kaune

Nelegali alkoholio gamyba/Asociatyvi R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities policija ir Kauno apygardos prokuratūra antradienį informavo apie mieste rastą stambią pogrindinę, falsifikuotų garsių alkoholio gamintojų produktų gamyklą.

[galerija kiek=”12″]

Rasta daugiau, nei 20 tonų talpų su alkoholio kvapo skysčiu bei 2 tūkst. gėrimų tetrapakuose. Didžioji dalis gėrimų buvo skirti Skandinavijos rinkai, jie nekokybiški. Kaip atskleidė tyrėjai, įtariama, kad tai denatūruotas etilo alkoholis, pavojingas gyvybei. Žvalgybinis tyrimas vykdytas ilgiau, nei pusmetį.

„Kauno mieste, pirmadienį, dienos metu sulaikyta transporto priemonė, kurioje rasta dalis skysčio, turinčio alkoholio kvapą, o vėliau patalpose rastas didelis kiekis, apie 20 tonų skysčio, skleidžiančio alkoholio kvapą“, – teigė Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Egidijus Zuzevičius.

Tarp žinomų ženklų: degtinė „Russkij standart”, Absolut Blue Light”; Finlandia Vodka”, „Wodka Gorbatschow“,Espolon Tequila” ir kt. Sandėlyje rasta 2 tūkst. tetrapakų, pusė jų – Absolut”degtinė. Turimais duomenimis, trijų litrų falsifikuoto gėrimo pakuotė buvo platinama ir realizuojama po 16 eurų.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkė Rima Zieniuvienė informavo, kad du iš trijų įtariamieji – vyras (25 m.) ir moteris (59 m.) sulaikyti pirmadienio vakarą Kauno mieste, abu – Kauno rajonai gyventojai. Jie dviems paroms uždaryti į areštinę. Vienas iš sulaikytųjų – anksčiau teistas, už pasipriešinimą policijos pareigūnams. Abu asmenys nedirbantys. Per kratą pas vieną įtariamąjį rastas revolveris. Trečiasis asmuo buvo tik apklaustas.

Patalpose rasta profesionali įranga gaminti ir išpilstyti gėrimus, pakuotės, stiklinė ir popierinė tara, etiketės, imituojant originalių gamintojų alkoholinius gėrimus. „Denatūruotas etilo alkoholis yra itin pavojingas gyvybei, tad noriu įspėti gyventojus, kad jei perka gėrimus, kurie nėra paženklinti LR banderolėmis – jie rizikuoja savo sveikata ar net gyvybe, nes šis skystis sukelia apsinuodijimą ir gali baigtis mirtimi”, – sakė R. Zieniuvienė.

Ji atskleidė, kad didžioji dalis produkcijos skirta Skandinavijos rinkai, dalis produkcijos buvo platinta Lietuvoje.

Preliminari sulaikytų gėrimų suma – 150 tūkst. eurų. Numanoma, kad nusikalstamą veiklą įtariamieji vykdė apie metus. Numatoma baudžiamoji atsakomybė už šį nusikaltimą – iki 5 m. laisvės atėmimas. Panašus nusikaltimas Kaune užfiksuotas prieš septynerius metus.

Ikiteisminio tyrimo metu atliekamas objektų tyrimas, gavus specialistų išvadas, bus kreiptasi į Valstybinę mokesčių inspekciją, kad būtų suskaičiuotas akcizų mokestis ir nustatyta padaryta žala valstybei.

Atlikus tyrimą, visas falsifikuotas alkoholis bus sunaikintas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA