Kaune atidarytos dvi naujos populiaraus Berlyno maisto vietos | Kas vyksta Kaune

Kaune atidarytos dvi naujos populiaraus Berlyno maisto vietos

Organizatorių nuotr.

Kas nėra ragavęs Vokietijoje gamintų dešrelių, gal ir neatskirs jų nuo gamintų kitur, tačiau ragavusieji pirmiausia paklaus, ar jos tikros. „Berlin‘o Bistro“ merginos plačiai šypsosi: „Tikros“.

Nuo šiol jų Kaune galima ragauti ne tik Prūsų gatvėje, bet ir prieš kelias dienas A. Juozapavičiaus prospekte duris atvėrusiame greitojo Berlyno maisto restorane.

Lengva patikrinti

Vokiškos dešrelės tikrumas nustatomas paprastai – bedi į ją šakute ir, jei trykšta riebalai, vadinasi, ji – ne tikra vokiška, o tik taip pavadinta. „Berlin‘o Bistro“ įkūrėjai ilgokai bedžiojo šakutėmis gaminamas Lietuvoje, kol suprato – teks importuoti iš Vokietijos. Taip į Kauną atvyko dešrelės iš garsaus vokiškų dešrelių „Maximilians“ gamintojo, kurių netrukus bus galima paragauti ir Vilniuje – po mėnesio sėkmingai Kaune startavęs „Berlin‘o Bistro“ atvers duris ir sostinėje.

„Sumanymas kilo iš meilės kelionėms ir jame ragautam maistui“, – apie verslo pradžią pasakoja Viktorija Gedutytė, viena šio restoranų tinklo kūrėjų. „Prisiminimus apie patirtas geras akimirkas, atpažįstamas maisto skonis sužadina gal net geriau, nei nuotraukos. Kelionėse paprastai gaila laiko įprastiniams pietums, tad nusiperki dešrelę ar kebabą ir eini jį kramsnodamas. Tačiau įprastinis „lietuviškas“ variantas tam nelabai tinka – išsipūtęs nuo pekino kopūstų, skendi majoneze, kuris bet kada gali išvarvėti pro apačią. Supratome, kad Lietuvoje trūksta tokio kokybiško maisto išsinešti, kokio gali paragauti Europoje.“

Tuoj pat matome dailią kartono dėžutę, į kurią pakuojamas išsinešti skirtas kebabas, ji patogiai atidaroma per vidurį, o lavašo sluoksniai taip susukti, kad apsauga dviguba. Pats lavašas labai geras ir padažo pertekliaus nėra. Skanios ir gerai subalansuotos visos sudėtinės dalys, pagardintos švelnesnio skonio mėlynuoju svogūnu, o vietoje gaminami padažai tik paryškina skonį. Galima pasirinkti vieną jų ar paprašyti mikso. Ne bėda, jei į Berlin‘o Bistro užsuks vegetaras – tereikia pasakyti ir kebabą pagamins su fetos sūriu. Arba pasiūlys vietoje keptą belgišką vaflį su cukraus plutele, jis toks skanus, kad jo irgi nereikia skandinti pagarduose.

„Esame greitojo maisto restoranas, todėl pagrindinis mūsų tikslas – greitai patiekti skanų ir kokybišką maistą, pagamintą laikantis visų higienos reikalavimų“, – sako V. Gedutytė.

Išskirtinumo vertintojams

Labai išrankiam klientui, kuris pats norės „diriguoti“ ko ir kiek dėti į jam ruošiamą kebabą, čia taip pat pasiseks – draugiškai nusiteikusios merginos mielai išpildys specialius klientų pageidavimus. Galima rinktis pitą, lavašą arba apseiti be miltų ir užsisakyti patiekalą lėkštėje ar dėžutėje, jei ketinama išsinešti.

Jaučiantys nostalgiją vokiškam skoniui, žinoma, pradės nuo dešrelių, kurios yra „Berlin‘o Bistro“ pasididžiavimas. Mat tai – originalios „Bratwurst“ ir „Currywurst“. Pirmosios yra gaminamos iš kiaulienos, kuri gardinama krapais, muskatais, česnakais, kardamonais, mairūnais. Jos kepinamos ant žarijų arba keptuvėje, tiekiamos su bandele ir padažu. „Currywurst“ dešrelėms kiauliena maišoma su nedideliu kiekiu maltos jautienos arba veršienos. Paruoštos supjaustomos gabalėliais, gardinamos pomidorų padažu ir kario milteliais. Patiekiamos su pita, tačiau šalia esančio padažo dar pakaks vietos ir keptoms bulvytėms, kurios kepamos čia vietoje ir ne iš šaldytos masės ar šaldiklyje laikomų pusgaminių, o iš ką tik supjaustytų bulvių.

Sveikesnė gėrimų alternatyva

Dar viena gera žinia – „Berlin‘o Bistro“ prie patiekalų galima užsisakyti ne tik Lietuvoje įprastų gaiviųjų gėrimų, bet ir Vokietijoje dviejų studentų prieš keliolika metų sukurto ir labai išpopuliarėjusio gėrimo „Fritz-kola“. Šio limonado gamybai naudojami tik stikliniai buteliukai, nes jie nesusilpnina angliarūgštės poveikio ir yra draugiški gamtai.

Gėrimo gamintojai nesiekia, kad jų produktai taptų plataus vartojimo preke jie yra orientuoti į visuomeninio maitinimo įstaigų sektorių, kuriame daugiau išradingumo, originalumo, atidumo ir meilės klientui. Visų rūšių „Fritz-kola“ gaminama iš tikro kolos riešuto ir joje yra natūralaus kofeino, o įvairiems gėrimo skoniams išgauti naudojami natūralūs ingridientai, pavyzdžiui, „Fritz-kola stevia“ saldinta stevija augalu, „Fritz-kola coffee“ paskaninta tikromis arabikos kavos pupelėmis, o „Fritz-limo“ praturtinta natūraliomis vaisių sultimis.

„Berlin’o Bistro“:
A. Juozapavičiaus pr. 11 (Prekybos centras „RIMI“), užsakymai tel. 8 633 39307,
Prūsų g. 4, užsakymai tel. 8 633 33951,
Jau greitai ir Vilniuje, Geležinkelio g. 3.
Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA