Š. Jasikevičius apstulbęs: tegul žaidėjai pareina namo ir gerai pasižiūri į veidrodį | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius apstulbęs: tegul žaidėjai pareina namo ir gerai pasižiūri į veidrodį

R. Tenio nuotr.

Šis penktadienis – ir vėl nelaimingas Kauno „Žalgiriui“. Šįkart krepšininkai nusileido iš Stambulo atvykusiems „Daruššafaka“ krepšininkams.

Po rungtynių varžovų ekipą treniruojantis D. Blatt teigė, kad rungtynės buvo keistos, tačiau jo vadovaujama komanda pasirodė gerai.

„Tai buvo keisto rungtynės“, – teigė treneris. „Tikrai dvi visiškai skirtingos pusės – pirmoje „Žalgiris“ žaidė gerai, antroje mes pasirodėme labai gerai. Čia, „Žalgirio“ arenoje, rungtyniauti nelengva. Tikrai žinau, kad „Žalgirio“ ekipa čia tikrai laimės pakankamai pergalių.“

Tuo tarpu Šarūnas Jasikevičius šįkart negailėjo kritikos savo žaidėjams. „Sąžiningai esu apstulbęs dėl savo žaidėjų“, – teigė jis. „Esu apstulbęs, kaip komanda darė viską atvirkščiai, nei jiems buvo pasakyta. Visada galvojau, kad treneris turi prisiimti atsakomybę už komandą, bet šiandien net neplanuoju to daryti.

Net neplanuoju ginti žaidėjų. Yra įspūdinga, kad ne tik nevykdome žaidybinio plano, bet ir daug ką darome atvirkščiai. Aiškinu labai daug, vaizdo įrašų rodau labai daug, akcentuoju dalykus labai daug. Detalės, detalės, detalės… Bet mes tų detalių ne tik nepadarome, mes viską darome atvirkščiai“, – kritiką žaidėjams liejo treneris.

„Aš galvoju, kad laikas kokiai 80% žaidėjų susiimti ir iš savo pusės tik tiek pasakysiu, kad yra galimybės pasiekti pergales „Eurolygoje“, bet gaila, kad jos neišpildytos. Stengsimės dirbti daugiau, kurį laiką dirbsime be laisvų dienų, nes dabar žaidėjai arba per gerai gyvena, arba yra nesusikoncentravę, arba jiems nerūpi krepšinis. Tai padarysime, kad rūpėtų“, – tolimesnius planus vardino Š. Jasikevičius.

Tiesa, trenerio teigimu, kol kas jis ketina griežtinti tik treniruočių grafiką, o apie pokyčius komandos sudėtyje galvoti  neketina. „Nemanau, kad esame tokioje situacijoje. Nesu toks treneris, kuriam patinka dažnai keisti žaidėjus, nesame tokia komanda, kad galėtumėme dažnai keisti žaidėjus,“ – teigė jis.

Š. Jasikevičius taip pat išdavė, jog jau po dviejų kėlinių žinojo, kad su tokiu žaidimu jo treniruojama ekipa varžybų nelaimės.

„Per pertrauką sakiau, kad mus lygi sėkmė ir jeigu toliau taip žaisime – pralaimėsime. Tas ir įvyko“, – sakė jis. „Toks neatsakomybės jausmas, toks elgesys, žinot… Iš kokių 19-os metų profesionalios krepšininko karjeros aš nepamenu tokių rungtynių, kad taip viską darytų atvirkščiai“, – tvirtino Š. Jasikevičius. „80 taškų su 22 klaidom… Ir klaidos yra devintos klasės lygio. Gynybinės klaidos – aštuntos klasės lygio… Tegul žaidėjai pareina namo, atsistoja prieš veidrodį ir gerai į jį pasižiūri.“

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog tai – trečiasis „Žalgirio“ praleimėjimas „Eurolygoje“ iš eilės. Šiuo metu ekipa yra laimėjusi vienerias varžybas (Kaune įveikė Vitorijos „Baskonia“).

Kitos varžybos „Eurolygoje“ kauniečių laukia lapkričio 10-ąją prieš Barselonos ekipą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA