Kauno „Žalgiris“ nesugebėjo įveikti „Eurolygos“ priešininkų | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris“ nesugebėjo įveikti „Eurolygos“ priešininkų

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Dar vienas penktadienis ir dar vienos „Eurolygos“ rungtynės Kaune. Šįkart „Žalgirio“ vyrai susigrums su Stambulo „Daruššafakos“ klubu. Varžybos – istorinės, mat kauniečiai su šiuo klubu dar nėra žaidę. Deja, tačiau Kauno ekipai ir vėl nepavyko laimėti antrosios savo pergalės „Eurolygoje“. Jie nusileido varžovams rezultatu 80:83.

[galerija kiek=”40″]

Pirmasis kėlinys

Pirmasis kėlinys prasidėjo taikliu Leo Westermann prasiveržimu, tačiau varžovai netruko atsilyginti tritaškiu. Pirmojoje kėlinio pusėje nei „Žalgirio“, nei „Daruššafakos“ ekipoms išsiveržti į priekį nepavyko – po 5 minučių rezultatas buvo lygus, 9:9. „Žalgiriui“ net 7 iš 9 taškų pelnė L. Westermann.

Kėlinio viduryje per pertraukėle „Žalgirio“ arenoje susirinkusieji tapo itin svarbaus vienam „Žalgirio“ fanui įvykio liudininku – vaikinas pasipiršo savo mylimajai ir sulaukė teigiamo atsakymo.

Antroji kėlinio pusė kauniečiams – daug sėkmingesnė, nors klaidų netrūko abiejose aikštės pusėse, „Žalgirio“ krepšininkams pavyko atsiplėšti 9 taškų skirtumu, kuomet po sėkmingo darbo gynyboje 2 taškus iš po krepšio pelnė Brokas Motumas.

Galiausiai metimą iš toli su sirena pataikė Edgaras Ulanovas ir pirmas kėlinys kauniečių džiaugsmui baigiasi jiems palankiu rezultatu – 25:15.

Antrasis Kėlinys

Antrajame ketvirtyje komandų puolimas kiek sustojo – abi komandos per 2 kėlinio minutes pelnė vos 2 taškus. Tai matydami abiejų komandų treneriai atlieka keitimus, į aikštelę grįžta dar nė vieno metimo neprametęs L. Westermann.

Įpusėjus kėliniui abiems komandoms sunkiai sekasi pralaužti priešininkų gynybą, tačiau Stambulo „Daruššafaka“ krepšininkams pavyksta pataikyti metimą iš toli, o Šarūnas Jasikevičius yra priverstas prašyti minutinės pertraukėlės. Rezultatas – 27:22.

Po minutės pertraukėlės savo antrąjį metimą pataiko Paulius Jankūnas, ir Kauno „Žalgiris“ padidina pranašumą iki 7 taškų.

Kėlinį šeimininkams ir vėl pavyksta užbaigti sėkmingai ir vėl atitrūkti beveik dviženkliu pranašumu. Taikliais baudos metimais prie to prisideda L. Westermann, o 2 taškus iš po krepšio prideda Paulius Jankūnas. Per ilgąją pertrauką švieslentėje dega skaičiai 35:26

Trečiasis kėlinys

Po ilgosios pertraukos komandos į aikštelę grįžo apylygės – klaidą vienoje aikštės pusėje keitė kita, o į taiklius metimus buvo atsakoma tuo pačiu. Tiesa, po K. Pangoso metimo iš toli mačo arbitrai skyrė kontraversišką pražangą Augusto Limai, o tuo pasinaudoję svečiai iš Turkijos pataikė metimą iš toli sumažindami skirtumą iki 5 taškų (39:34).

Šeimininkų atsako ilgai laukti neteko – tritaškiu metimu atsakė Lukas Lekavičius, o po to tritaškį su pražanga įsmeigė ir Leo Westermann. Iškart po šio epizodo aikštelėje kilo susistumdymas, kurį teisėjai nuramino techninėmis pražangomis, kurių sulaukė metimą pataikęs įžaidėjas ir B. Wannamaker iš „Durššafaka“ ekipos. (46:41)

Tritaškių su pražangomis netrūksta – taikliu metimu iš toli „Žalgirį“ nubaudė S. Wilebkin, o tuo metu po krepšiu pražangą gavo L. Lekavičius. Po to sekė šeimininkų klaida atakoje, o svečiai sumažino skirtumą iki minimalaus.\

Ketvirtyje likus žaisti 2 minutes dar vienu tolimu metimu į priekį įsiveržia turkai, tuo pačiu atsako A. Milaknis, o po kauniečių krepšiu dar kartą kartojasi matytas scenarijus. Svečiai pataiko metimą iš toli, o L. Lekavičius užsidirba pražangą kitoje vietoje. „Daruššafaka“ pirmauja rezultatu 52:57.

„Žalgirio“ košmaras nesibaigia – po dar vieno pramesto metimo turkai pasileidžia į kontraataką. Nors metimas buvo netaiklus, pražangą kovodamas dėl kamuolio gauna R. Javtokas ir bandydamas suvaldyti situaciją Š. Jasikevičius prašo minutės pertraukėlės. (52:59)

Ketvirtį užtikrintu metimu iš po krepšio baigia Paulius Jankūnas, sumažindamas persvarą iki 5 taškų – 56:61.

Ketvirtasis kėlinys

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo trim varžovų metamais baudų metimais, kurie leido varžovams dar labiau išsiveržti į priekį. Brock Motum, bandęs taisyti situaciją, pelnė du taškus su pražanga, tačiau pastarosios metimas buvo nelaimingas.

Prasidėjus paskutinėms šešioms rungtynių minutėms atmosfera „Žalgirio“ arenoje pamažu kaito, o sirgalius ant kojų pakėlė įspūdingas E. Ulanovo dvitaškis, rezultatą sušvelninantis iki 64:67.

Per paskutines rungtynių minutes „Žalgiris“ kovojo iš visų jėgų, tačiau nesėkmingai – varžovus gelbėjo itin daug Kauno ekipos klaidų gynyboje, dėl kurių „Daruššafaka“ metė net 4 baudas.

Likus vos 20 sekundžių iki rungtynių pabaigos rezultatas – 74:81, tačiau prie baudų metimo linijos stoja L. Westermann ir pataiko abu baudų metimus. Deja, bet šios krepšininko ir R. Seibučio pastangos nulemti rungtynių pabaigą buvo nesėkmingos – rungtynes kauniečiai pralaimėjo rezultatu 83:80.

Stambulo „Daruššafaka“ – vos antrą sezoną „Eurolygoje“ žaidžiantis Stambulo klubas, kurio atgimimas 2013-aisiais siejamas su generaliniu klubo rėmėju, „Dogus Group“ koncernu.

„Eurolygai“ ekipa ruošėsi itin atsakingai – vyriausiojo trenerio poziciją patikėjo „Eurolygos“ čempionui Davidui Blattui, turinčiam patirties ir NBA, į klubą prisiviliojo vienu naudingiausių praėjusio sezono žaidėjų laikomą Bradley Wanamakerį ir kitus, ne ką prastesnius rezultatus parodyti galinčius, krepšininkus.

Tuo tarpu Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje portalui DELFI pripažino, jog varžovai stiprūs ir teigė matantis tik vieną būdą laimėti – nevengti grubesnio žaidimo.

„Mūsų pranašumas yra ūgis ir, gal keistai pasakysiu, kilogramai. Visą laiką sakau, kad žaidžiant prieš labai talentingus varžovus yra vienas kelias – žaisti fizinį krepšinį, stengtis limituoti jų lengvus taškus ir apdaužyti. Kitų šansų mes neturime“, – teigė treneris.

Kauno „Žalgiris“ šiuo metu „Eurolygoje“ turi vieną pergalę iš trijų galimų, Stambulo „Daruššafaka“ – dvi iš dviejų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA