A.Butkevičius traukiasi iš socialdemokratų vadovo pareigų | Kas vyksta Kaune

A.Butkevičius traukiasi iš socialdemokratų vadovo pareigų

BNS 2016/11/04 19:39
Algirdas Butkevičius / DELFI nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius traukiasi iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko pareigų.

Apie tai partijai jis pranešė penktadienio vakarą vykstančiame socialdemokratų tarybos posėdyje. Partijos taryba penktadienį dar turės pritarti šiam A.Butkevičiaus sprendimui.

Nuo 2009 socialdemokratų lyderiu esantis A.Butkevičius taip pat informavo, kad traukiasi iš derybinės grupės su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) dėl darbo valdančiojoje koalicijoje.

Iki šiol jis tvirtino, kad socialdemokratų vadovo pasikeitimas turėtų įvykti kitų metų pavasarį.

LSPD Seimo rinkimuose gavo 17 mandatų Seime ir liko treti po konservatorių, iškovojusių 31 mandatą bei LVŽS, kurie Seime turės 56 Seimo narius.

Sprendimas derėtis su „valstiečiais“ sulaukė socialdemokratų garbės pirmininko eurokomisaro Vytenio Povilo Andriukaičio kritikos – jis praėjusią savaitę partijos kolegoms išplatino laišką, ragindamas nedirbti su „valstiečiais“ ir likti opozicijoje, priešingu atveju esą būtų rizikuojama „po ketverių metų prarasti socialdemokratiją Lietuvoje“.

Priekaištų dėl ketinimo dalyvauti valdančiojoje koalicijoje A.Butkevičius iš kai kurių partiečių sulaukė ir tarybos posėdžio metu.

Dėl pralaimėjimo rinkimuose V.Andriukaitis taip pat pažėrė kritikos ir A.Butkevičiui dėl dažno nuomonės keitimo svarbiais klausimais, pralaimėjimo vienmandatėje apygardoje Vilkaviškyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA