Numatoma naikinti Energetikos ministeriją | Kas vyksta Kaune

Numatoma naikinti Energetikos ministeriją

BNS 2016/11/03 09:34
Asociatyvi / Ignalinos atominė elektrinė / J. Petronio nuotr.

Parlamento rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad numatoma naikinti Energetikos ministeriją, kuri esą buvo sukurta naujos atominės elektrinės statybai. Jos funkcijas numatoma perduoti atskiram Ūkio ministerijos departamentui.

„Kada ji (Energetikos ministerija – BNS) buvo įsteigta, jos pagrindinė funkcija buvo Visagino atominės elektrinės statybos, toks uždavinys buvo keliamas. Kadangi šitas projektas nebus vykdomas – tai visiškai akivaizdu visiems – tai tokiu atveju ir tas būtinumas…Suprantu, kad priprantama yra, kad yra ministerija, ministras, bet ji pagal savo funkcijas, pagal savo užduotis nesunkiai integruotųsi kaip departamentas į Ūkio ministeriją. Mes nematome būtinybės ją (Energetikos ministeriją – BNS) turėti“, – BNS teigė R.Karbauskis.

„Valstiečių“ rinkimų programoje rašoma, kad „nėra saugios branduolinės energetikos, todėl pasisakome prieš atominių elektrinių statybą mūsų regione“. R.Karbauskis ir LVŽS ir anksčiau aktyviai pasisakė prieš atominės elektrinės statybas, o prieš 2012 metų referendumą jis ir partija aktyviai agitavo balsuoti prieš jėgainę.

Anksčiau LVŽS kandidatu į energetikos ministrus buvo įvardijamas buvęs Kainų komisijos ir energetikos įmonių holdingo „Epso-G“ vadovas Virgilijus Poderys.

„Visi žmonės puikiai supranta, kad jie ėjo į Seimą, dalyvavo rinkimuose ne dėl to, kad gautų kažkokius postus, o dėl to, kad įgyvendintume tuos sprendimus, kuriuos esame nusimatę. Apie tai puikiai žinojo V.Poderys ir visi kiti, kad šitoj administracinėje valstybės valdymo reformoje yra toks keitimas ir šitoje vietoje nėra kad kažkas kažkam turi būti duota už kažką“, – BNS sakė R.Karbauskis.

Anot jo, taip pat bus siekiama dešimtimis procentų sumažinti valdininkų skaičių, optimizuoti valstybės valdymą.

Energetikos ministerija įsteigta po Nepriklausomybės atkūrimo 1990 metų spalį, tačiau 1997 metų gegužę ji buvo panaikinta, o jos funkcijos perduotos Ūkio ministerijai. Už energetiką atsakinga ministerija buvo atkurta 2009 metų sausį, o ministro postą užėmė konservatorius Arvydas Sekmokas. Dabartinėje Vyriausybėje ministru dirbo Lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Neverovičius, o šiam atsistatydinus – Rokas Masiulis.

Lietuva 2011 metų vasarą parinko Japonijos kompaniją „Hitachi“ strateginiu investuotoju į Visagino atominę elektrinę, bet po metų surengtame patariamajame referendume projektas nesulaukė paramos. Dabartinė Vyriausybė kelis kartus skelbė naujus terminus, kada bus priimti sprendimai dėl VAE, tačiau iš esmės projektas yra žlugęs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA