A. Butkevičius: didelė tikimybė, kad sutarsime su „valstiečiais“ | Kas vyksta Kaune

A. Butkevičius: didelė tikimybė, kad sutarsime su „valstiečiais“

BNS 2016/11/03 09:05
Asociatyvi nuotr. / DELFI nuotr.

Premjeras, socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius mano, kad yra didelė tikimybė susitarti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) dėl darbo valdančiojoje koalicijoje, tačiau susirūpinimą kelia priešrinkiminiai „valstiečių“ siūlymai, kurie didintų biudžeto deficitą.

„Didesnė tikimybė yra, kad sutarsime. Dar vienas labai svarbus aspektas, dėl kurio gali kilti ginčai – ar mes vienodai suprantame ateinančių metų biudžeto planavimą ir jo priėmimą, įvertinus duotus pažadus Valstiečių ir žaliųjų sąjungos. Jeigu tie pažadai kai kurie būtų pradėti įgyvendinti ateinančiais metais, kai kurie iš jų pareikalautų didžiulių finansinių išteklių“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

„Savaime suprantama, tokiems pasiūlymams mes negalėtumėme pritarti ir niekada nesutiksime“, – teigė jis.

A.Butkevičius konkrečių siūlymų neįvardija, tačiau sako turintis omenyje trečiadienį vykusius komitetų posėdžius, kuriuose kai kurie pateikti siūlymai „kainuotų apie 200 milijonų eurų papildomai“. Anot jo, socialdemokratų prioritetas bus fiskalinės drausmės laikymasis ir jis sako norintis sužinoti aiškią LVŽS poziciją šiuo klausimu.

Jis primena, kad formuojant būsimą koalicijos darbų planą apsispręsta kaip pagrindą imti LVŽS programą, kurios nuostatas derins socialdemokratų politiniai komitetai. Artimiausiu metu bus siekiama išsiaiškinti, kurioms pozicijoms Lietuvos socialdemokratų partija negali pritarti, taip pat ketinama prašyti programą papildyti socialdemokratų siūlymais.

„Mes turėtumėme aiškiai išsiryškinti, dėl kurių pozicijų nesutarsime, jei būsime koalicijoje, bet vienas kito nekritikuosime šiais klausimais, o leisime Seime laisvai balsuoti tiek jų, tiek mūsų partijos nariams“, – aiškino A.Butkevičius.

LVŽS ir Lietuvos socialdemokratų partija pirmadienį oficialiai pradėjo derybas dėl valdančiosios koalicijos. LVŽS per Seimo rinkimus užsitikrino 56 parlamentarų mandatus iš 141, socialdemokratai – 17 mandatų. 31 mandatą užsitikrinę antri rinkimuose likę konservatoriai trečiadienį pareiškė taip pat liekantys atviri deryboms dėl koalicijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA