Elektroninės muzikos didmeistris J.M. Jarre lietuvius skandino į užburiančių garsų, šviesos ir efektų jūrą | Kas vyksta Kaune

Elektroninės muzikos didmeistris J.M. Jarre lietuvius skandino į užburiančių garsų, šviesos ir efektų jūrą

delfi.lt 2016/11/03 22:13

Elektroninės muzikos didmeistris Jeanas Michelis Jarre’as savo turo „Electronica Tour“ pasirodymą pagaliau atvežė į Lietuvą. Kauno „Žalgirio“ arenoje daugybė jo talento gerbėjų susirinko pamatyti įstabaus šou, kuriuo J. M. Jarre’as jau pakerėjo tūkstančius širdžių visame pasaulyje.

Dviejų valandų šou kauniečiams ir Kauno svečiams pažadėjęs Jeanas Michelis Jarre’as atliks ir naujausius savo kūrinius, ir kompozicijas iš jau klasika tapusių savo albumų – tokių kaip „Oxygene“ ir „Equinoxe“.

„Elektronikos karalius scenoje atrodė kaip pamišęs mokslininkas, puikiai valdantis žiūrovų mases“, – prancūzo šou dar birželį apibūdino Ispanijos portalas „Publico“.

„Šis albumas ir turas – vieni svarbiausių ir didžiausių mano projektų. Tai mano meilės laiškas elektroninei muzikai“, – ispanų dienraščiui „El Pais“ sakė Jeanas Michelis Jarre’as.

„Žmonės į mobilųjį telefoną dabar žiūri dažniau nei į savo partnerį. Tai tikrai keista“, – pristatydamas naująjį turą, sakė Jeanas-Michelis Jarre’as.

Šią vasarą Jeanas Michelis Jarre’as surengė ne vieną pasirodymą ir po atviru dangumi – tarp jų legendiniame „Montreux“ festivalyje Šveicarijoje ir prie turistų minias traukiančios šventyklos Libano mieste Balbeke.

Rudenį jis pradėjo kelionę po didžiąsias Europos sales. Koncertas „Žalgirio“ arenoje – jau antrasis jo pasirodymas Lietuvoje. Pirmąjį kartą šioje scenoje Jeanas-Michelis Jarre’as šou žiūrovus užbūrė 2011-aisiais.

Šį kartą prancūzų superžvaigždė grįžo su visiškai naujais scenos ir technologijų sprendimais.

80 milijonų įrašų pardavęs Jeanas Michelis Jarre’as yra vienas populiariausių ir įtakingiausių elektroninės muzikos istorijoje. 1976-aisiais išleistas jo albumas „Oxygene“, įkvėptas gamtosaugos temos, pasiekė pirmąsias vietas daugybės šalių „topuose“ ir pavertė šį prancūzą pirmo ryškumo žvaigžde.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA