R. Karbauskis uždraus Seime prekiauti alkoholiu | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis uždraus Seime prekiauti alkoholiu

BNS 2016/11/02 14:08
R. Tenio nuotr.

Parlamento rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad Seimo rūmuose bus uždrausta prekiauti alkoholiu.

„Sąžiningai aš pasakysiu – aš nežinau, ar yra dabar Seime alkoholiu prekiaujama, jeigu yra, nebebus prekiaujama, dėl to galiu pasakyti viena, nes nesuprantu, kaip Seimas suderinamas su alkoholio prekyba“, – portalo 15min.lt konferencijoje trečiadienį sakė R.Karbauskis.

Jo teigimu, alkoholiu neturėtų būti vaišinami ir oficialūs Seimo svečiai.

„Aš manau, kad tai yra pagarbos klausimas. Kaip aš sakiau, kad mes koalicijų nesudarinėsime naktimis ir viena iš priežasčių – dėl to, kad nenorime iš tikrųjų su neblaiviais žmonėmis šnekėtis apie tokius dalykus, taip pat šnekant apie svečius, kurie atvažiuoja į Lietuvą, kurie atvažiuoja spręsti įvairių problemų, tai tikriausiai alkoholis nėra ta priemonė, kuri pagerintų derybas ar kam nors duotų didesnių protinių galių (…) Gal kažkam tai atrodys keista, bet tai bus gerbtina“, – svarstė R.Karbauskis.

Seimo kavinėse ir restorane alkoholiu kelerius metus nebuvo prekiaujama buvusio parlamento vadovo Arūno Valinsko iniciatyva. Tačiau alkoholis buvo leidžiamas Seime vykusių tarptautinių renginių metu.

„Seimas galėtų būti tas pavyzdys. Aš manau, kad neatsirastų Lietuvoje žmogaus, kuris pasakytų, kad yra normalu, kad Seime galima nusipirkti alkoholio“, – aiškino R.Karbauskis.

Anot jo, taip pat reikėtų aiškiau apibrėžti, kaip patikrinti Seimo narius, dėl kurių blaivumo kyla abejonių.

„Jeigu kiltų kokia nors abejonė, kad vienas ar kitas Seimo narys Seimo salėje yra išgėręs, tiesiog neblaivus, tokiu atveju turėtų būti procedūra, kaip mes tai galime iš tikrųjų fiksuoti, kad tas žmogus turėtų labai rimtų problemų su etika. Aš nešneku apie tai, kad jisai atšaukiamas būtų dėl to, bet turėtų žmonės suprasti, kad Seimas nėra ta vieta, kur galima iš tikrųjų vaikščioti neblaiviems ir sprendimus valstybės vardu su rinkėjų valia priiminėti neblaiviems. Nemanau, kad tai normalu“, – sakė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA