Paskelbtos laisvos vietos Kauno vaikų darželiuose | Kas vyksta Kaune

Paskelbtos laisvos vietos Kauno vaikų darželiuose

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Nors Kauno gyventojai susiduria su problema, kad ne visad randa vietos atžaloms norimuose vaikų darželiuose arba laisva vieta būna tik itin toli nuo namų, Kauno miesto savivaldybė nori palengvinti tėvams apsisprendimą ir skelbia Kauno darželių laisvų vietų žemėlapį.

Žemėlapyje pateikta daugiau kaip 70 Kauno mieste veikiančių lopšelių-darželių, vaikų darželių, mokyklų-darželių sąrašą, informuojantį, kur šiuo metu yra laisvų vietų. Atkreipiamas dėmesys, kad vietų skaičius nuolat kinta.

Iš pradžių – pateikti prašymą

Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyrius informuoja, kad ikimokyklinis ugdymas Kauno miesto vaikams teikiamas iki 6 metų. Pirmiausia tėvai turi pateikti prašymą, galima ir elektroniniu būdu. Priimant vaikus į grupes laikomasi eiliškumo pagal tėvų (globėjų) prašymo registravimo datą ir laiką principo.

Pateikę prašymus tėvai (globėjai) gaus duomenis apie esamas ir laisvas vietas grupėse, apie vaiko vietą eilėje ir kitą informaciją, patvirtinančią jo priėmimo į grupę galimybes. Tai padaryti jie galės patys prisijungę su vaiko ID čia arba  švietimo įstaigoje bei Savivaldybės Švietimo skyriuje.

Kai kuriems taikoma pirmenybė

Daliai vaikų, priiminėjant mažuosius į darželius, taikoma pirmenybė, ji suteikiama: vaikams, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią švietimo įstaigą; rotuojamų (perkeliamų) karių vaikams, pasiūlytiems Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus; įvaikintiems 1,5–6 metų vaikams; vaikams, pasiūlytiems Savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus; vaikams, kuriems nustatytas neįgalumas ar žymūs vystymosi sutrikimai (sutrikęs intelektas, autizmas, aklumas ar silpnaregystė iki 0,3, kurtumas ar neprigirdimumas 41 dB, cerebrinis paralyžius ar kitas labai žymus judesio ir padėties sutrikimas) (pateikiama Pedagoginės psichologinės tarnybos rekomendacija ar gydytojų konsultacinės komisijos išvada); vaikams iš socialiai remtinų šeimų; vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų.

Vadovaujamasi nuostata, kad vaiko ir bent vieno iš jo tėvų (globėjų) deklaruota gyvenamoji vieta turi būti Kauno mieste (išskyrus rotuojamų (perkeliamų) karių).

Pirmiausia į eilę įtraukiami vaikai, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią švietimo įstaigą, ir rotuojamų (perkeliamų) karių vaikai. Toliau eilė sudaroma taip: į eilę įtraukiama po vieną vaiką, turintį kitų rūšių pirmenybę, ir vaiką, neturintį pirmenybės.

Tėvai (globėjai), pageidaujantys pasinaudoti vaiko pirmumo teise, prašymus turi pateikti iki einamųjų metų, kuriais tvirtinamas priimamų vaikų sąrašas, kovo 1 dienos. Pirmenybė teikiama, remiantis prie prašymo pridedamais dokumentais.

Kreiptis bet kuriuo metu

Grupės sudaromos mokslo metams iki kiekvienų metų birželio 1 d., nors prašymus tėvai (globėjai) gali pateikti bet kuriuo metų laiku.

Pagal nustatytas taisykles, lopšelio grupėje negali būti daugiau kaip 15 vaikų, darželio – ne daugiau kaip 20 vaikų.

Šiuo metu Kaune yra 84 ikimokyklinės įstaigos ir 5 mokyklos-darželiai, skirti mažųjų ugdymui.

Kauno miesto darželių žemėlapį su laisvomis vietomis mažiesiems, galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA