R. Karbauskis buria dvi koalicijas: viena formali, kita – vertybiniais klausimais | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis buria dvi koalicijas: viena formali, kita – vertybiniais klausimais

delfi.lt 2016/10/31 16:38

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga tęsia derybas su socialdemokratų partija. Pirmadienį abiejų partijų atstovai susitiko Seime, kur aptarė tolesnius žingsnius.

Iš socdemų pusės derybos dalyvavo Algirdas Butkevičius, Julius Sabatauskas, Algirdas Sysas, Gintautas Paluckas, Andrius Palionis. Ne visi socialdemokratai pritaria koalicijai, todėl partija turės išlaviruoti tarp socialdemokratijos išlaikymo ir mažojo brolio vaidmens koalicijoje.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vardu derybose dalyvavo Ramūnas Karbauskis, Saulius Skvernelis, Tomas Tomilinas, Eugenijus Jovaiša, Povilas Urbšys.

Sutarta, kad partijų koalicijos pagrindu taps Valstiečių ir žaliųjų sąjungos programa „Darni Lietuva“. Neoficialiais duomenimis, socialdemokratai valstiečiams žaliesiems nekelia jokių reikalavimų.

Tačiau aiškėja, kad R. Karbauskio vizija kur kas platesnė. Jis ketina suburti formalią koaliciją su socialdemokratais, tačiau kitais klausimais, pavyzdžiui, dėl alkoholio prekybos monopolio, nori formuoti plačią neformalią koaliciją, kuri pasiektų net konstitucinę daugumą.

„Šioje kadencijoje bus labai daug klausimų, kur susiburs koalicija apie vertybes, ne dėl valdžios”, – sako R. Karbauskis.

Tokia neformali koalicija galėtų priimti Konstitucijos pataisas, leidžiančias valstybės monopoliją alkoholio prekybos sektoriuje, pakeisti šeimos apibrėžimą ir panašiai.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA