Pilietiškas jaunimas tvarkė apleistas Kauno kapines | Kas vyksta Kaune

Pilietiškas jaunimas tvarkė apleistas Kauno kapines

Organizatorių nuotr.

Prieš Vėlines nerimsta ne tik kauniečiai, skaičiuojantys, kuriuos Lietuvos kampelius teks aplankyti ir kuriose kapinėse uždegti žvakes, bet ir pilietiškai nusiteikęs jaunimas.

Spalio 27-ąją Kolpingo kolegija bei Lietuvos Kolpingo draugija, bendradarbiaujant su projekto „Misija Sibiras“ komanda, subūrė Kauno miesto organizacijų narius, moksleivius ir studentus į socialinę akciją „Gyvoji atmintis“.
Šio bendruomeniškumo forumo metu siekta sutvarkyti bene labiausiai apleistas kapines Kauno mieste, taip puoselėjant ne tik bendruomeniškumo suvokimą, bet ir socialinį atsakingumą ir aktyvumą, sielovadą, pilietiškumą bei skatinti „gero darbo Kaunui“ idėją.

Dalyviai Lietuvos Kolpingo draugijos paskaitoje apie bendruomeniškumą ir „Misija Sibiras“ gyvosios istorijos pristatyme Kolpingo kolegijoje, nemažai sužinojo apie savitarpio pagalbos svarbą, apie pilietiškumą, tremtį ir meilę gimtajam kraštui. „Misija Sibiras’16” nariai patirtimi, atsivežta iš Igarkos, pasidalijo ir praktikoje – kartu su Kauno jaunimu tvarkė pamirštas ir apleistas kapavietes Aleksote ir Fredoje.

Renginyje iš viso dalyvavo ir įprasmino šį visiems svarbų laikotarpį beveik 100 žmonių: Kolpingo kolegijos studentai, Sargėnų Šv. Kazimiero maironiečiai, Kauno Jono ir Petro Vileišių mokyklos-daugiafunkcinio centro auklėtiniai bei Kauno krašto skautai.

Matant, kaip jaunimas su didžiuliu entuziazmu ir ryžtu daro gerą darbą, petys į petį dirba, bandydami atstatyti nuvirtusius medinius kryžius, švarina kapinių teritoriją nuo prikritusių lapų ar šiukšlių, esame tikri – Lietuvos ateitis išvies šviesi!

Šios socialinės akcijos organizatoriai dėkojo visiems, padėjusiems surengti tokį renginį ir žadėjo, jog kartos jį ir ateinančias metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA