Prieš Vėlines „Kas vyksta Kaune” komanda aplankė žinomų kauniečių kapus | Kas vyksta Kaune

Prieš Vėlines „Kas vyksta Kaune” komanda aplankė žinomų kauniečių kapus

R. Tenio nuotr.

Likus kelioms dienoms iki Vėlinių, portalo „Kas vyksta Kaune” komanda, siekdama pagerbti Anapilin išėjusius asmenis, aplankė žinomų žmonių kapus.

Žurnalistai ant kapų uždėjo atminimo žvakes ir pagerbė išėjusiuosius tylos minute. Petrašiūnų kapinėse aplankyti neseniai išėjusių VDU profesoriaus, filosofo, aktyvaus visuomenės veikėjo Leonido Donskio (1962-2016 m.) ir architekto Algimanto Kančo (1954-2016 m.) kapai.

Taip pat žvakės uždegtos ant lietuvių kalbos tėvo Jono Jablonskio (1860-1930 m.), poetės Salomėjos Nėries (1904-1945 m.) kapų. Prie Kauno Senamiestyje esančios Vytauto Didžiojo bažnyčios pagerbtas rašytojas, visuomenės veikėjas, kunigas Juozas Tumas-Vaižgantas (1869-1933 m.).

Anot etnologų, paprotys degti atminimo žvakes ant kapų, atsirado XIX  a. antrojoje pusėje ir išliko iki šių dienų.

Portalas „Kas vyksta Kaune” šį susikaupimo ir rimties metą lankant artimųjų kapus, ragina nepamiršti ir nepraeiti ne tik pro žinomų asmenų, prisidėjusių prie šalies laisvės gynimo, lietuvybės, patriotiškumo, liaudies kultūros, literatūros, architektūros puoselėtojų laidojimo vietas, bet ir uždegti žvakę ir aptvarkyti jau seniai belankytus, apleistus kapus.

Lapkričio 1-ąją, Vėlinių išvakarėse, kauniečiai jau 15-tą kartą bus pakviesti į Sielų upės renginį – tuomet per miesto Centrą nusidrieks žvakių jūra, skirta atminti visiems išėjusiesiems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA