Į kapines atvykęs kaunietis: aš apakęs | Kas vyksta Kaune

Į kapines atvykęs kaunietis: aš apakęs

Facebook nuotr.

Jau tapo įprasta, kad kauniečiai, apsilankę vienoje ar kitoje vietoje, lieka stipriai nustebę. Dažnai – blogąja prasme, tačiau šį kartą – trumpa istorija apie geruosius apakimo potyrius mieste.

[galerija kiek=””]

Kaunietis Mantas, savaitgalį atvykęs pagerbti iškeliavusių artimųjų, liko stipriai nustebintas, kai pamatė naujai išasfaltuotus kapinių takelius, kurie ilgus metus buvo užmiršti. Toks vaizdas jį nustebino Aleksote esančiose Seniavos kapinėse, kurių lankytojai apie nauju asfaltu išklotus takelius net nesapnavo.

Kauniečiai pastebi, kad šiais metais vaizdas Kauno kapinėse gerokai pasikeitė: naujai išasfaltuotas privažiavimas prie Eigulių kapinių, pokyčių sulaukė ir Kleboniškio kapinės.

„Ilgus metus miesto kapinės, lygiai kaip ir gatvės, buvo paliktos likimo valiai.  Per šias Vėlines kauniečiams jau nebereikės klampoti per purvynus. Kitąmet kapinių puoselėjimą tęsime toliau“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Vainatrakio kapinėse šįmet išplėsta laidojimo teritorija. Tarp kapaviečių įrengti takai, o kapinės aptvertos tvora, fasadinė jų pusė apsodinta tujomis. Iki šių metų pabaigos ketinama užbaigti didelės automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo darbus.

Petrašiūnų, Seniavos ir Karmėlavos kapinėse išasfaltuoti pagrindiniai kapinių takai, perdažytos tvoros, sutvarkyti ir perdažyti vandens šuliniai. Eigulių kapinėse be sutvarkytų takų taip pat įrengtos naujos administracinės patalpos, iškirsti krūmai ir užtverta tvora šiaurinėje kapinių pusėje.

Romainių kapinėse išasfaltuota automobilių stovėjimo aikštelė, sužymėtos prekybai gėlėmis skirtos vietos, Kleboniškio kapinėse darbininkai tęsia tvoros betonavimo darbus. Kitąmet planuojama tęsti visų miesto  kapinių  atnaujinimo darbus išasfaltuojant ne tik pagrindinius ir šalutinius takus, bet ir įrengiant takus ten kur jų apskritai nebuvo.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuota informacija Kaune ar paskelbti savo nuomonę, rašykite spec. formos pagalba „Pranešk naujieną” arba el. paštu kaunas@kasvyksta.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA