Sunkumai dėl darbo – ne visiems išeinantiems Seimo nariams: kai kam vartai į šiltą vietą jau atverti | Kas vyksta Kaune

Sunkumai dėl darbo – ne visiems išeinantiems Seimo nariams: kai kam vartai į šiltą vietą jau atverti

delfi.lt 2016/10/27 09:15
Asociatyvi nuotr.

Seimo pirmininkės pavaduotojui ir kol kas dar Seimo nariui, bet neperrinktam Vydui Gedvilui, panašu, kad nereikės ilgai sukti galvos ieškantis naujo darbo. Vartai į gana šiltą ir užtikrintą darbo vietą jam yra plačiai atidaryti.

V. Gedvilas buvo aštuntas Darbo partijos sąraše, tačiau ši neperžengė 5 proc. barjero ir į Seimą nepateko. Vienmandatėje Kauno Dainavos apygardoje V. Gedvilas liko penktas ir į antrą turą nepateko.

Sulaukė kvietimo grįžti į Lietuvos sporto universitetą

Prieš patekdamas į Seimą V. Gedvilas buvo Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) bendrųjų reikalų prorektorius. Dabar jau Lietuvos sporto universitetu besivadinanti švietimo įstaiga kviečia jį sugrįžti atgal.

Jau ketvirtadienį, dar nesibaigus Seimo kadencijai, Lietuvos sporto universiteto Senato posėdžio darbotvarkėje buvo punktas dėl V. Gedvilo kandidatūros į Plėtros ir sporto prorektoriaus pareigybę pristatymo, svarstymo ir tvirtinimo.

Tiesa, pats Seimo narys teigė dar nepriėmęs sprendimo, ar grįš į universitetą ir pirmiausia nori pailsėti. Todėl punktas iš darbotvarkės buvo išbrauktas.

„Šis klausimas iš darbotvarkės buvo išbrauktas. Pat V. Gedvilas savo kandidatūrą atsiėmė, tai matyt yra kažkokių kitų pamąstymų“, – komentavo Lietuvos sporto universiteto Ryšių su visuomene skyriaus direktorius Žilvinas Slauskis.

V. Gedvilas: man reikia pagalvoti ir pailsėti

Pats V. Gedvilas DELFI teigė, kad kol kas pasiūlymo nepriėmė, nes nori pailsėti ir pagalvoti, ką daryti toliau.

„Aš dar neapsisprendžiau ir noriu pailsėti. Kalbėjausi jau su universiteto vadovybe, turėčiau grįžti į tas pačias pareigas, iš kurių išėjau. Paprašiau dar laiko pailsėti, dar niekas čia neatšalo, 14 dienų dar reikės Seime darbuotis, dar paatostogauti noriu truputį. Jeigu dar būsiu reikalingas, tada ir priimsiu sprendimą“, – kalbėjo V. Gedvilas.

Seimo narys teigė, kad šiame universitete pradirbo daug metų: „Noriu nors mėnesį pasiimti atostogų, pailsėti ir apsispręsti, kokiu keliu eisiu toliau. Bet čia nėra paslaptis, kad rektorius mane kvietė. Čia mano universitetas, aš tiek metų ten pradirbęs, daugiau nei 20, išėjau iš prorektoriaus pareigų.“

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA