Žvilgsnis į naują projektą iš arčiau: kas pakeis viešbutį – vaiduoklį? | Kas vyksta Kaune

Žvilgsnis į naują projektą iš arčiau: kas pakeis viešbutį – vaiduoklį?

Projekto vizualizacija

Penktadienį vykusios spaudos konferencijos metu „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis patvirtino ilgai lauktą žinią – „Respublika“ bus nugriauta, o jos vietoje atsiras naujas ir modernus verslo centras.

Naujasis verslo centras „Magnum“ bus tarsi du atskiri pastatai, susijungiantys pirmuose dviejuose aukštuose. Tai – 8 ir 12 aukštų siekiantys trikampio formos statiniai, turintys bendrus pirmuosius aukštus.

Pagrindinis dėmesys – darbuotojams

Verslo centro projekte – nemažai dėmesio darbuotojams: plane numatytas dviejų aukštų požeminė automobilių statymo aikštelė, elektromobilių įkrovimo stotelės, nepamiršta ir dviratininkų – bus įrengta 80 vietų dviračiams, taip pat darbuotojams bus įrengti dušai bei persirengimo kabinos. Tai, pasak Š. Matijošaičio, suteiks darbuotojams galimybes į darbą vykti dviračiu be jokių problemų.

Taipogi antrajame aukšte bus įrengtas vaikų dienos centras, kuris prižiūrėtų mažamečius jų tėvams dirbant.

„Tikėtina, jog didelė dalis darbuotojų bus jauni žmonės, turintys darželinukų amžiaus vaikų, [jiems] tikrai būna problema, ypač vasarą, kur palikti vaikus, kad nereikėtų dieną pas senelius važiuoti“, – teigė „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

Antrajame pastato aukšte taip pat bus įrengtos konferencijų salės, o visas pirmasis aukštas bus paskirtas komercinei veiklai.

Erdvės ant stogo – ne tuščios

Terasoje ant stogo, virš 12 aukšto, bus įkurtas „Sky baras“ konferencijos metu pranešė Š. Matijošaitis. Jo teigimu, šis vasaros metu atviras restoranas neturėtų analogų mieste, o kauniečiams ir miesto svečiams tai būtų išskirtinis traukos objektas.

Taip pat nebus pamiršta ir terasa antrajame aukšte, jungianti abu aukštuosius pastato kraštus. Čia bus pasodinti medžiai, įrengta poilsio erdvė, skirta žmonėms iš konferencijų salių, bei vaikams iš vaikų dienos centro, kad jie negalėtų išbėgti į gatvę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA