Su Kauno miestu bus sujungtas dar vienas populiarus dviračių takas | Kas vyksta Kaune

Su Kauno miestu bus sujungtas dar vienas populiarus dviračių takas

R. Tenio nuotr.

Nuo Šilelio iki Kulautuvos nutiestas dviračių takas tampa vis labiau populiaresnis tarp kauniečių ir pakaunės gyventojų, tačiau iš miesto minantiems dviratininkams vis dar tenka įveikti nesaugų ruožą tarp Kazio Veverskio tilto per Nevėžį ir Raudondvario riboženklio.

Šią problemą siekianti išspręsti Lietuvos automobilių kelių direkcija ir Kauno rajono savivaldybė baigė rengti šios atkarpos techninį projektą. Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kęstutis Povilaitis pasakojo, kad 820 metrų ilgio takas bus skirtas ne tik dviratininkams, bet ir pėstiesiems, kurių čia būna taip pat nemažai.

Takas drieksis šalia valstybinės reikšmės krašto kelio Kaunas – Jurbarkas, dešiniąją jo puse: nuo K. Veverskio tilto iki Nevėžio gatvės ir kairiąja kelio puse nuo Nevėžio g. iki Pakalnės g.

Ties Nevėžio gatve per plentą bus įrengta pėsčiųjų ir dviratininkų perėja. Planuojamo tako plotis – 2,50 m., kelkraščio – pusė metro. Projektuotojai automobilių kelią ir taką siūlo atskirti atitvaru, dešinėje pusėje įrengti apsauginę tvorelę ir sienutę.

Visiškai užbaigus projektavimo darbus bus ieškoma lėšų darbams atlikti. Anksčiau panaši problema buvo iškilusi, kai Kauno rajono savivaldybė nutiesė naują dviračių taką iki Kačerginės. Kauno miestui prireikė maždaug metų, kad šiame dviračių take atsirastų saugi jungtis dviratininkams, vykstantiems nuo Marvelės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA