G.Landsbergis atsiprašo | Kas vyksta Kaune

G.Landsbergis atsiprašo

BNS 2016/10/24 11:38
Gabrielius Landsbergis / DELFI nuotr.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako atsiprašantis dėl rinkimų rezultatų, kurie nebuvo sėkmingi konservatoriams, tačiau pagrindo trauktis iš partijos vadovų teigia nematąs.

„Aš nuo savęs atsiprašau, jeigu tikėjomės geresnių rezultatų, bet sakau, kitą sykį tikrai bus geriau“, – teigė jis.

Politiko teigimu, konservatorių pirmininko rinkimai turėtų vykti 2017 metų gegužę.

„Mūsų partija yra vienintelė partija, kuri turi demokratinę procedūrą pirmininkui rinkti ir kitų metų gegužės mėnesį artėja partijos pirmininko rinkimai, kur, be abejonės, būsiu įvertintas, ar tas rezultatas daugiamandatėje apygardoje iš tikrųjų yra tinkamas ir ar pasirinktas parijos kelias, kuriuo mes ėjome dvejus metus, yra teisingas“, – per spaudos konferenciją pirmadienio rytą sakė G.Landsbergis.

Jis pabrėžė, kad rinkimus laimėjusių Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis turi pasirinkti kryptį, kuria nori sukti – į kairę ar dešinę. Todėl derybos abiem kryptimis, anot G.Landsbergio, konservatoriams iš esmės nepriimtinos.

„Derybos vienu metu negali vykti su socialdemokratais ir Tėvynės sąjunga. Ir kita sąlyga yra, kad derybose turime dalyvauti mes, dešinieji, drauge“, – sakė G.Landsbergis.

„Jeigu mes žinosime, kad tikrai derybos vyksta su dešiniąja puse ir „valstiečiai“ save pozicionuoja būtent dešiniojoje pusėje, tada mes kviečiame į derybas jungtis liberalus ir tada ten yra tokios derybos, kuriose mes dalyvaujame“, – aiškino jis.

Konservatorių partijos pirmininkas taip pat išsakė nuogastavimų, kokios yra tikrosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nuostatos užsienio politikos klausimais.

„Ideologiškai šiandien kai kurios nuostatos, kurias mes girdime iš valstiečių ir žaliųjų, tiesą sakant, viena kitai prieštarauja (…). Užtruks šiek tiek laiko, kol mes galėsime tiksliai pasakyti, kurioje spektro pusėje šita partija yra. Ekonomiškai, kaip aš esu sakęs, kai kurios nuostatos yra kairesnės negu socialdemokratų, kai kuriais socialiniais klausimais jie yra labiau konservatyvūs negu mūsų partija. Be abejonės, rizikų yra daug, mes jas matome, asmeniškai aš vertinu kaip didžiausias rizikas tai, kas susiję su užsienio politika, gynyba. Iš tikrųjų matome didelį pavojų Lietuvai dėl to, kad mes matėme, kaip kai kurios kitos valstybės netikėtai nors ir pasirinkdamos neva konservatyvų kelią iš tikrųjų artėja link geresnių santykių su Maskva“, – kalbėjo G.Landsbergis.

Kartu jis kritiškai įvertino galimybę, kad premjeru taptų LVŽS europarlamentaras Bronis Ropė. Rinkimus laimėjusios LVŽS pirmininkas R.Karbauskis B.Ropę, kaip galimą partijos kandidatą į premjerus, įvardija greta Sauliaus Skvernelio.

„Čia tokia nauja informacija, aš, tiesą sakant, nespėjau rimtai įsigilinti, kiek čia yra rimtas pasiūlymas, šiuo metu sunkiai įsivaizduoju, bet stebuklų būna visokių“, – sakė G.Landsbergis.

Parlamento rinkimuose konservatoriai iškovojo 31 mandatą, nors tikėjosi 40-45 vietų naujos sudėties Seime. Geriausiai Seimo rinkimuose pasirodė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, gavusi 56 vietas Seime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA