A.Butkevičius dėl stabilumo partijoje kol kas nesitrauks | Kas vyksta Kaune

A.Butkevičius dėl stabilumo partijoje kol kas nesitrauks

BNS 2016/10/24 11:36
Asociatyvi nuotr. / DELFI nuotr.

Socialdemokratų partijos lyderis, ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pirmadienį pranešė prisiimantis atsakomybę dėl prastų rinkimų rezultatų, bet apie pasitraukimą iš partijos lyderio pareigų kol kas nekalba. Anot jo, likdamas pareigose jis užtikrins stabilumą Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP).

„Prisiimu atsakomybę ir sau, ir savo komandai. Nesugebėjome visuomenei parodyti ir įtikinti visuomenę, kokie yra nuveikti darbai ir kokie jie svarbūs valstybės dabarčiai“, – pirmadienį per spaudos konferenciją kalbėjo A.Butkevičius.

„Šiuo metu aš suprasdamas, kad būtų visiškai netikslinga man atsistatydinti. Turiu užtikrinti stabilumą partijoje ir Vyriausybėje iki partijos suvažiavimo“, – sakė jis.

A.Butkevičiaus teigimu, LSDP suvažiavimas turėtų įvykti kitų metų kovą. Jame jis greičiausiai nebekels savo kandidatūros į socialdemokratų pirmininkus.

„Atsistatydinimo ko kas neplanuoju, nes matau tam tikrus vidinius kai kurių mūsų politikų ir negražų elgesį ir tikrai negaliu leisti, kad įvyktų, kas man yra žinoma, nes kai kurie iš mano pavaduotojų, turiu pripažinti, kad suprasdami, jog vienmandatėje apygardoje nelaimės, jie praktiškai dirbo tik bičiulių tarpe, stengdamiesi ir prašydami, kad juos reitinguotų. Visa tai pastebėjęs ir įvertinęs, negalėčiau leisti, kad tam tikri žmonės partijos viduje iki suvažiavimo įneštų nestabilumą“, – kalbėjo socialdemokratų lyderis.

Jo teigimu, socialdemokratai yra linkę dirbti opozicijoje, bet pabrėžė, kad jeigu susitartų dėl buvimo valdančiojoje koalicijoje, nesiruošia eiti jokių aukštų pareigų.

„Mano asmenine nuomone kaip partijos pirmininko, geriau, kad mūsų partija dirbtų opozicijoje, bet, kaip žinote, mes šį klausimą svarstysime valdyboje, prezidiume, partijos taryboje. Galiu garantuoti, jeigu derybų metu būtų priimtas sprendimas, kad partija dalyvaus valdančiojoje daugumoje, aš tikrai asmeniškai nesiruošiu užimti jokių atsakingų pareigų Vyriausybėje“, – kalbėjo socialdemokratų lyderis.

Kalbėdamas apie pralaimėjimo priežastis, A.Butkevičius įvardijo tiek „švytuoklės“ principą, rinkėjams balsuojant prieš esančiuosius valdžioje, tiek partijos padarytas klaidas.

„Pritrūko aktyvesnio darbo Seimo narių ir jų dalyvavimo rinkiminėje kampanijoje. Per ilgai šildėmės gana aukštų ir krentančių partijos reitingų šviesoje. Manau, kad partijai labai smarkiai pakenkė dirbtinai eskaluojami skandalai, dėl kurių turėjome teisintis, o visuomenė nenorėjo tų pasiteisinimų klausytis“, – apie galimas pralaimėjimo priežastis kalbėjo A.Butkevičius.

Socialdemokratų balsus, pasak A.Butkevičiaus, per šiuos rinkimus susirinko būtent Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, socialdemokratai rinkimuose liko treti, gavę 17 mandatų. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turės 56 mandatus, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai – 31.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA