A.Butkevičius pirmą kartą per dvidešimtmetį patyrė pralaimėjimą namuose: jį nurungė „valstietis” | Kas vyksta Kaune

A.Butkevičius pirmą kartą per dvidešimtmetį patyrė pralaimėjimą namuose: jį nurungė „valstietis”

BNS 2016/10/23 23:26
Archyvo nuotr.

Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius pralaimėjo rinkimus vienmandatėje Vilkaviškio apygardoje, kur buvo renkamas nuo 1996 metų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais duomenimis, mandatą čia iškovojo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LŽVS) kandidatas Kęstutis Smirnovas, surinkęs 49,44 balsų.

A.Butkevičius gavo 47,42 proc. apygardos rinkėjų balsų. A.Butkevičius pirmajame ture pirmavo surinkęs 36,28 proc. rinkėjų balsų, o K.Smirnovas buvo antras su 27,24 proc. balsų.

Socialdemokratų lyderis rinkimų vakarą kalbėdamas Lietuvos televizijoje pripažino rinkimus pralaimėjo ir jis, ir visa partija, tačiau neatsakė, ar atsistatydins iš partijos pirmininko pareigų.

„Partija pralošė šituos rinkimus. Manau, kad mūsų daugelis žmonių per daug aktyviai rinkimų kampanijoje nedalyvavo. Aš prisiimu atsakomybę, kad dalyvavau tik televizijos debatuose, į apygardą trejus metus nevažiavau“, – sakė A.Butkevičius.

Jis taip pat sakė kaip partijos pirmininkas prisiimantis atsakomybę ir, jei toks bus partijos valdybos sprendimas, nedalyvaus derantis dėl koalicijos.

Premjeras Vilkaviškyje į Seimą buvo renkamas nuo 1996-ųjų, o nuo 2000-ųjų jis būdavo išrinktas jau pirmajame ture. Šiemet į Seimą jis išrinktas su socialdemokratų sąrašu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA