Paroda Kaune: nuo ko pradėjo garsūs Lietuvos menininkai | Kas vyksta Kaune

Paroda Kaune: nuo ko pradėjo garsūs Lietuvos menininkai

Organizatorių nuotr.

Kaip kadaise piešė Statys Eidrigevičius? Ar jo vaizduojamas žmogus toks buvo ir dailininko kelio pradžioje? O ką vaizduodavo Juozas Statkevičius, besimokydamas piešimo? Ir ką piešdavo pasidėjęs fotoaparatą Rimantas Dichavičius?

Į šiuos ir kitus klausimus galima atsakyti apsilankius Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultete (A. Mackevičiaus g. 27), kuriame eksponuojama retrospektyvinė studentų piešinių paroda „Vakar, šiandien, rytoj“.

Parodoje eksponuojama daugiau kaip 100 piešinių, kurie sukurti ant Pelėdų kalno įsikūrusioje menininkų kalvėje. Kaip pasakoja parodą kuruojančios dailininkės, dėstytojos Birutė Šležienė ir Sigutė Bronickienė, eksponuojami kūriniai apima net šešių dešimtmečių laikotarpį. Rengiant ekspoziciją, buvo peržiūrėtas turimas J. Vienožinskio menų fakulteto piešinių fondas ir atrinkti tie kūriniai, kurie geriausiai atspindi laiko tėkmės pokyčius. Seniausias piešinys šioje parodoje datuojamas 1956 m., naujausias – šių metų darbas.

Pasak organizatorių, paroda siekiama parodyti piešinio raidos pokyčius platesniame kontekste, akcentuojant studijų programų kaitos įtaką piešimo procesui ir rezultatams.

Be aukščiau paminėtų Lietuvos menininkų, parodoje taip pat galima pamatyti Stasio Žirgulio, Zenono Šteinio, Elvyros Kairiukštytės, Alvydo Jonaičio, Juozo Šlivinsko ir kitų menininkų piešinius.

Parodą dar galima suspėti apžiūrėti spalio 24 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA