Monstro nebebus – vaiduoklį pakeis kompleksas „Magnum“ | Kas vyksta Kaune

Monstro nebebus – vaiduoklį pakeis kompleksas „Magnum“

R. Tenio nuotr.

Penktadienį viršutiniame „Respublikos“ viešbučio aukšte vykusią konferenciją vainikavo sniegas. Čia „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis pristatė apleisto pastato griovimo planus bei naujojo biurų komplekso planą.

Pasak Š. Matijošaičio, dabartinis neigiamas Kauno simbolis turėtų iš miesto centro išnykti per 3 – 4 mėnesius. Tiesa, įspūdingo reginio kauniečiams išvysti nepavyks – vietoje pastato sprogdinimo „Vičiūnų grupė“ pasirinko saugesnį griovimo būdą – ardymo darbus. Jau kitą savaitę į pastatą liftu bus užkelta sunkioji įranga, kuri pradės griauti statinį iš vidaus.

Naujajame biurų komplekse netrūks naujovių – čia bus įrengta elektromobilių įkrovimo stotelė, terasa ant stogo, vaikų priežiūros centras bei „Sky baras“. Visą pirmąjį aukštą planuojama skirti komercinėms reikmėms, o po žeme įrengti automobilių stovėjimo aikštelę.

„Magnum“ – ne atsitiktinai

„Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis teigė, jog koplekso pavadinimą „Magnum“ pasirinko ne atsitiktinai, jo pasakojimu, žodžiu asociacijos simbolizuoja naujojo pastato reikšmę.

„Magnum turi daug reikšmių – pirmiausiai, tai galingas ginklas. Juk naujo pastato atsiradimas, senojo griuvimas, tarsi sprogimas Kaunui. Kitas dalykas, „Magnum“ yra didingas, didelis, tai padiktavo Karaliaus Mindaugo prospektas, tad pavadinimas turėtų būti susijęs su didybe. O trečia, tai jei kažkam asocijuojasi su ledais, tai šis projektas yra kaip ledinis dušas miestui,“ – sakė Š. Matijošaitis.

Tiesa, įmonės vadovas nepanoro atskleisti, kiek kainuos naujasis kompleksas. Galiausiai jis miglotai prasitarė, jog sąmata turėtų siekti 20 mln. Eurų.

Karaliaus Mindaugo prospekte atsirasiantis pastatas turėtų būti vienas didžiausių šalyje – jo plotas sieks beveik 20000 kvadratinių metrų, o dizainas turėtų įsilieti į architektūrinį ansamblį tarp Kauno Laisvės alėjos, Kauno „Akropolio“ ir „Žalgirio“ arenos.

V. Matijošaitis: savivaldybėje „Respublika“ buvo praminta „Monstru“.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis taip pat džiaugėsi šiais pokyčiais ir teigė, jog savivaldybėje pastatas jau buvo pramintas „monstru“.

Beveik prieš metus šį „Respulikos“ viešbutį už neatskleistą sumą įsigijo „Vičiūnų grupės“ valdoma įmonė „Kauno saulėtekis“.

„Tikimės, kad šis sandoris taps naudinga verslui investicija. Dar svarstoma, kokia galėtų būti pastato paskirtis – greičiausiai pastatas bus nugriautas. Ši vieta vertinama kaip potenciali biurų komplekso erdvė. Ateityje planuojama perkelti „Vičiūnų grupės“ centrinį biurą į naujas patalpas“, – taip tuomet BNS teigė „Vičiūnų grupės“ valdybos pirmininkas Šarūnas Matijošaitis.

Turėtų būti kultūros paveldas?

Kai Kauno meras Visvaldas Matijošaitis apie viešbučio – vaiduoklio griovimą prasitarė per susitikimą su Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos nariais, atsirado ir tuo nepatenkintų kauniečių. Žmonės net kreipėsi į Lietuvos Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinį padalinį prašydami pastatą išsaugoti kaip kultūros paveldą.

1988 metais pradėtos „Respublikos“ statybos įstrigo 1993-aisiais. Nuo to laiko kelis kartus keitėsi jo savininkai, tačiau statybos nebuvo atnaujintos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA