Po incidento Rukloje – sustiprintas policijos budėjimas ir susitikimai su vietiniais | Kas vyksta Kaune

Po incidento Rukloje – sustiprintas policijos budėjimas ir susitikimai su vietiniais

BNS 2016/10/20 09:39
Asociatyvi nuotr.

Po incidento Rukloje policijos pareigūnai žada susitikti su ten gyvenančiais pabėgėliais pasikalbėti dėl jų situacijos.

Taip pat Kauno policijos vadovas Darius Žukauskas teigia, kad policija organizuos susitikimą su Ruklos vietinių bendruomene, kur bandys paskatinti žmones būti tolerantiškais vieni kitiems.

„Mūsų bendruomenės pareigūnai nuvažiuos pas pabėgėlius, išsigryninsime problemas, paklausime, ar jie turi kažkokių lūkesčių dėl saugumo. Taip pat susitiksime su Ruklos vietiniais gyventojais ir paraginsime juos būti labiau tolerantiškus“, – BNS ketvirtadienį sakė D.Žukauskas.

„Susirinksime visą tą informaciją ir bandysime išspręsti situaciją“, – pridūrė jis.

Trečiadienio vakarą Rukloje du nepažįstami jaunuoliai užsipuolė dvi Pabėgėlių priėmimo centro gyventojas – sirę ir irakietę, kurios vežimėlyje vežėsi mažametį vaiką. Asmenys užstojo joms kelią, neleido praeiti bei bandant ištrūkti, sugriebė už drabužių bei vienai jų sulaužė akinius.

Po incidento policijai pranešta, kad apie 30 centro gyventojų susiruošė ieškoti užpuolikų, netrukus į Ruklą atvyko keliolika policijos ir Viešojo saugumo tarnybos ekipažų. Pabėgėliai nebuvo palikę centro teritorijos – pareigūnams pabendravus su jais, jie nusiramino ir planų ieškoti užpuolikų atsisakė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, nukentėjusios moterys apklaustos.

D.Žukauskas teigė, kad padidintos policijos pajėgos Ruklos gatvėse budėjo visą naktį ir darys tai dar kurį laiką. Įtariamųjų kol kas rasti nepavyko.

Šiuo metu Rukloje esančiame pabėgėlių priėmimo centre gyvena apie 180 pabėgėlių, daugiausia – iš Artimųjų Rytų, perkeltų pagal Europos Sąjungos (ES) programą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA