Užliedžiuose atidarytas modernus vaikų darželis, pritaikytas vaikams su negalia | Kas vyksta Kaune

Užliedžiuose atidarytas modernus vaikų darželis, pritaikytas vaikams su negalia

R. Tenio nuotr.

Užliedžių seniūnijoje trečiadienį atidarytas naujas vaikų darželis „Giraitė“, kurį pradėjo lankyti 130 mažųjų. Darželį gali lankyti ir vaikai su fizine negalia, nes įstaiga jiems pritaikyta.

[galerija kiek=”20″]

Šiuolaikinį pastatą su kiemo statiniais, komunikacijomis, inventoriumi ir žemės sklypu Kauno rajono savivaldybė įsigijo iš privataus investuotojo – statybų bendrovės „Rigvida“. Sandorio vertė – 1 mln. 137 tūkst. eurų.

Pritaikytas vaikams su fizine negalia

Darželio direktorė Giedrė Jašinauskienė pasakojo, kad vaikai naujose patalpose adaptavosi puikiai. Įstaigoje dirba 12 pedagogų ir 18 kitų darbuotojų, vaikai čia suskirstyti į septynias grupes, yra išskirtos menininkų, tyrėjų grupės. „Tai moderniausias Kauno rajone darželis, turime pažangią rekuperacinę sistemą, modernią virtuvės įrangą. Įstaiga pritaikyta neįgaliems žmonėms: yra specialios įvažos, keltuvas“, – sakė G. Jašinauskienė.

Darželio architektas Lukas Venslovas pridūrė, kad pagal išdėstymą, tai yra tradicinis vaikų darželis. „Tai saugi erdvė, atskirta nuo kelio, pagrindinė žaidimų erdvė – supynės, smėlio dėžės, karstynės – įrengtos vidiniame kiemelyje, į jį galima patekti ir iš terasos. Darželis stovės tol, kol Užliedžiuose bus vaikų“, – teigė L. Venslovas.

Į naująjį darželį priimami 1,5-7 metų amžiaus vaikai. Eilėje į šį darželį laukiančiųjų nėra, o norintiesiems paliktos dar kelios vietos. Kaip informavo direktorė, kitas norinčiųjų čia ugdyti savo vaikus, paraiškų priėmimas vyks uno 2017-ųjų sausio vidurio.

Trumpėja laukiančiųjų eilė

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu daugėja gyventojų rajone, taip pat ir darželio amžiaus vaikų: „Džiaugiamės, kad Kauno rajonas plečiasi, kasmet į Užliedžius atvyksta ir deklaruoja savo gyvenamąją vietą daugiau kaip tūkstantis gyventojų. Dažniausiai tai jauni, darbštūs, verslūs žmonės“, – sakė V. Makūnas.

Jis pastebėjo, kad šįmet rajone sumažėjo darželių stygiaus problema: prieš kelerius metus Kauno rajone eilėse į darželius vietos laukė daugiau kaip 800, o šiandien jų liko 260. „Vijūkuose darželio seniai reikėjo, tad nudžiugome radę tinkamas patalpas. Patiems statyti darželį būtų užtrukę, o ir išlaidos būtų tikrai ne mažesnės. Džiugu, kad šiandien Užliedžiuose eilėje į darželį laukiančiųjų – nebėra“, – teigė meras.

Meras patikino, kad pavasarį prasidės A. Šapokos, kurioje atidarytas naujasis darželis, gatvės asfaltavimo darbai.

Ikimokyklinio ugdymo paslaugų poreikis Kauno rajone išliko: Domeikavos, Garliavos, Raudondvario, Babtų, Lapių ir Samylų seniūnijose. Iš viso Kauno rajone šįmet papildomai įsteigtos 22 ugdymo grupės, priimta apie 400 vaikų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA