Buvo gautas pranešimas: Ruklos pabėgėlių centre vyksta masinės muštynės (Atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Buvo gautas pranešimas: Ruklos pabėgėlių centre vyksta masinės muštynės (Atnaujinta)

BNS 2016/10/19 21:06
DELFI nuotr.

Jonavos rajone, Rukloje, šalia Pabėgėlių priėmimo centro trečiadienio vakarą kilo masinės muštynės.

Kauniečiai apie iš miesto vykstančius policijos ekipažus teiravosi jau 20 valandą, tačiau budintis policijos darbuotojas teigė, jog vyksta tik mokymai. Tik vėliau naujieną paskelbus regioniniam portalui „Jonavos Žinios“ paaiškėjo, jog Rukloje yra kilę neramumai.

„Pirminė informacija, kad 19.19 min. gautas pranešimas policijoje, kad vyksta muštynės šalia Ruklos pabėgėlių priėmimo centro, kuriose dalyvauja apie 30 arabiškos kilmės vyrų. Kita informacija, kol kas dar nepatvirtinta, kad buvo neva įžeista arabiškos kilmės moteris, neva ji buvo įžeista vietinių Lietuvos gyventojų“, – BNS sakė vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas.

Ministro žiniomis, rimtai sužalotų asmenų nėra, muštynės jau baigėsi. Anot jo, įvyko vietoje yra nuvykę apie 20 policijos pareigūnų, laukiama viešojo saugumo tarnybos pareigūnų. T.Žilinskas patvirtino, kad kol kas niekas nėra sulaikytas.

Kol kas nėra aišku, ar susimušė Ruklos pabėgėlių priėmimo centre gyvenantys pabėgėliai tarpusavyje, ar konfliktas įsiplieskė tarp pabėgėlių ir vietinių gyventojų.

Pabėgėlių priėmimo centro direktorius Robertas Mikulėnas sakė, kad vietiniai gyventojai užsipuolė Rukloje gyvenančias sires einančias iš parduotuvės

„Keli vietiniai chuliganai iš mūsų miestelio užkabino sires, einančias iš parduotuvės. Daugiau nieko negaliu pasakyti, vyksta tyrimas, atvažiavusi policija, apklausia moterį, kurią nuskriaudė“, – BNS trečiadienį sakė R.Mikulėnas.

Šiuo metu Rukloje esančiame pabėgėlių priėmimo centre gyvena apie 180 pabėgėlių. Daugiausia jų – žmonių iš Artimųjų Rytų, perkeltų pagal Europos Sąjungos (ES) programą.

Iš viso Lietuva įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius. Šiuo metu į šalį perkelta beveik 200 asmenų.

PAPILDYTA KAUNO VPK VIRŠININKO KOMENTARU

kaip DELFI teigė Kauno apskrities VPK vadovas Darius Žukauskas, incidentas kilo, kai dvi sirės ėjo iš vietinės parduotuvės, o prie jų ėmė kabinėtis vietiniai vyrai. Grįžusios į pabėgėlių centrą moterys apie incidentą papasakojo savo artimiesiems, kurie nusprendė imtis veiksmų. Apie 20 pabėgėlių ėmė ieškoti vyrų, kurie esą įžeidė jų moteris. Tačiau rimtesniems incidentams kelią užkirto policija – gausios pareigūnų pajėgos buvo nusiųstos į Ruklą. D. Žukausko teigimu, jokių muštynių nebuvo, konfliktą pavyko išspręsti taikiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA