Keliaujantiems su „Ryanair” – registracijos į skrydį taisyklių pokyčiai | Kas vyksta Kaune

Keliaujantiems su „Ryanair” – registracijos į skrydį taisyklių pokyčiai

delfi.lt 2016/10/18 11:15
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ griežtina taisykles keleiviams, bilietus įsigyjantiems be papildomo rezervuotos vietos mokesčio.

Kaip rašo „The Independent“, nuo lapkričio vien tik bazinę kainą už bilietus mokantiems keleiviams internetu užsiregistruoti į skrydį bus skirtas trumpesnis laikotarpis. Jei anksčiau nemokamos internetinės registracijos paslauga būdavo galima pasinaudoti likus savaitei iki skrydžio, tai dabar ši paslauga taps prieinama tik likus keturioms dienoms.

Toks sprendimas neabejotinai supykdys keleivius, kuriems tinka atsitiktine tvarka parinkta vieta lėktuve, jiems tenkanti nemokant papildomo mokesčio. Šiuo metu vykstantieji savaitės atostogų gali užsiregistruoti į skrydžius ir atsispausdinti įlaipinimo korteles iš karto į abi puses arba parsisiųsti jas per „Ryanair“ programėlę išvykimo dieną.

Nuo kito mėnesio, deja, keliautojams teks atostogų metu ieškoti kompiuterio tam, kad galėtų atlikti internetinę registraciją ir atsispausdinti įlaipinimo korteles, arba ieškoti belaidžio interneto ryšio tam, kad galėtų pasinaudoti „Ryanair“ programėle (derėtų nepamiršti, kad kai kuriuose Graikijos ir Maroko oro uostuose registracija į skrydžius per išmaniuosius nėra tinkama).

Kita alternatyva, už kurią teks sumokėti papildomus 6 svarus (6,64 eurų) už asmenį, – konkrečiam keleiviui lėktuve rezervuojama konkreti vieta. Užsisakiusiesiems šią paslaugą internetinė registracija bus galima mėnesį iki skrydžio.

„Nuo lapkričio 1 d. nemokama internetinė registracija į skrydį bus prieinama likus 4 dienoms iki skrydžio, o uždaroma – likus 2 valandoms iki lėktuvo pakilimo. Kitaip tariant, nepageidaujantys vietos lėktuve rezervuoti keleiviai gali registruotis į skrydį internetu arba per mobiliąją programėlę likus 4 dienoms iki skrydžio, bet ne vėliau nei likus dviem valandoms iki lėktuvo pakilimo; tokiu atveju jiems bus skirta atsitiktine tvarka parinkta vieta.“ – teigiama „Ryanair“ klientams skirtame pranešime.

Pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ atstovas spaudai leidiniui „The Independent“ teigė, kad toks sprendimas paremtas grįžtamuoju ryšiu su klientais ir skirtas didinti pasirinkimą klientams, pageidaujantiems rezervuoti vietą lėktuve.

Prieš šešias savaites „Ryanair“ vadovas Michaelis O‘Leary prognozavo, kad per likusius šių metų mėnesius bilietų kainos turėtų mažėti 10-12 proc. dėl aršios konkurencijos ir sumažėjusios paklausos po įvykusio referendumo dėl ES.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA