Ligoninėje mirė sveikatos apsaugos ministras J.Požela | Kas vyksta Kaune

Ligoninėje mirė sveikatos apsaugos ministras J.Požela

delfi.lt 2016/10/16 09:54
DELFI nuotr.

Santariškių klinikose užgeso sveikatos apsaugos ministro, Seimo nario Juro Poželos gyvybė. Tai DELFI patvirtino politiko kolegos partijoje ir Santariškių klinikos.

Politikas ligoninėje atsidūrė rugpjūčio pradžioje dėl ūminių virškinimo sistemos sutrikimų bei pilvo skausmų.

Pasak klinikų medikų, jam diagnozuotas ūminis biliarinės (tulžinės) kilmės pankreatitas (kasos uždegimas), jo priežastis, tikėtina, buvo tulžies nutekėjimo sutrikimas.

Ūminis pankreatitas sukelia staigią kasos ląstelių žūtį, o agresyvūs kasos fermentai pažeidžia pačią kasą ir patenka į kraują, todėl nukenčia ne tik kasa, bet ir visas organizmas. Jei kasos audinys nekrozuoja, išsiskiria labai daug citokinų – uždeginimių medžiagų. Pastarosios jau gali veikti kraujotakos, kvėpavimo sistemas, visus kitus organus – inkstus, plaučius, širdį ir panašiai.

Nuo pat rugpjūčio J. Poželos būklė buvo labai sunki, tačiau medikai dar turėjo vilties. Politikas buvo gydomas Santariškių klinikų Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje.

J. Poželai šiais metais suėjo 34-eri. Politkas gimė 1982 m. balandžio 12 d. Politikas yra baigęs Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetą, jis buvo Lietuvos socialdemokratų partijos narys, partijos pirmininko pavaduotojas.

Politikas tris kadencijas dirbo Vilniaus miesto taryboje, ėjo Jaunimo reikalų departamento direktoriaus pareigas.

2012 m. J. Požela išrinktas į Seimą, 2016 m. kovo mėnesį jis tapo sveikatos apsaugos ministru, šiame poste pakeitęs Rimantę Šalaševičiūtę.

Politikas buvo vedęs Živilę Poželienę ir turi sūnų.

2016 m. rinkimuose jau sirgdamas J. Požela vėl išrinktas Seimo nariu daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

Politikas buvo vertinamas kaip vienas ryškiausių jaunimo atstovų socialdemokratų partijoje.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA