Susipažinkite ir įvertinkite, kur ir kokie „Kauno akcentai” netrukus atsiras mieste | Kas vyksta Kaune

Susipažinkite ir įvertinkite, kur ir kokie „Kauno akcentai” netrukus atsiras mieste

BNS 2016/10/16 10:00
R. Tenio nuotr.

Pirmieji skulptūrų ir meninių akcentų konkurso „Kauno akcentai“ nugalėtojų kūriniai Kauno centrinę dalį turėtų papuošti jau šiais metais.

„Jau turėjome pokalbius su visais autoriais ir jie patys bandė pagrįsti, ar tai yra įgyvendinami objektai. Taip pat sudėliojome preliminarų planą, per kiek laiko tai galima padaryti. Bet tai jau yra jų pačių atsakomybė – jie patys turi pasidaryti techninius projektus ir juos įgyvendinti“, – BNS sakė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Konkurso metu buvo galima siūlyti idėjas dešimčiai zonų miesto centre. Ne visose iš šių zonų buvo išrinkti nugalėtojai, o kai kur nuspręsta įgyvendinti daugiau nei vieną pasiūlytą idėją. Pirmos zonos Laisvės alėjos pradžioje geriausiu darbu pripažinta Naglio Ryčio Baltušniko idėja „Mačiūno aikštė“: Parodos kalno papėdėje, trijų gatvių sankryžoje, turėtų atsirasti Fluxus judėjimo simbolis ir ženklelis, žymintis vieno iš jo pradininkų Jurgio Mačiūno aikštę.

Kauno akcentai: Mačiūno aikštė

Trečioje zonoje nugalėtoju pripažintas Tado Vosyliaus darbas „Valtis“. Pasak P.Mačiulio, autorius šiuo metu derina projektą su namų, prie kurių sienų valtis bus tvirtinama, savininkais.

„Skulptorius yra pasisamdęs konstruktorių ir derina su trijų namų savininkais, pristato jiems sprendinius, kaip valtis būtų pritvirtinta, ir tikisi gauti pritarimą. Jeigu pritarimą gaus, tas objektas per kelis mėnesius, tai yra, iki naujų metų, gali būti realizuotas“, – sakė P.Mačiulis.

valtis

Trečioji zona pasižymėjo dėmesio vertų idėjų gausa, todėl komisija pasiūlė taip pat įgyvendinti ir antrąją bei trečiąją vietas užėmusias idėjas.

Tai interaktyvus kūrinys „Funikulierius“.

funikulierius

Taip pat bus atkurtas kauniečių pamėgtas gatvės meno kūrinys „Žvaigždžių sėjikas“.

zvaigzdiu sejikas

Prie Kauno centrinio pašto bus įrengtas T.Vosyliaus kūrinys „Palik žinutę Kaunui“.

palik zinute

Birštono gatvės požeminėje perėjoje ant lubų – Karolio Nekrošiaus kūrinys „Transition“.

transistion

Senamiesčio grindinį papuoš T.Vosyliaus „Šulinys“.

sulinys

Kauniečių mėgiamoje susibūrimo vietoje Nemuno krantinėje bus įrengtas Luko Naručio pasiūlytas „Nemuno uogų“ projektas.

nemuno uogos

Dviejų pirmųjų vietų nugalėtojų darbai įgyvendinami nebus, nusprendus, kad tai padaryti būtų neįmanoma ar pernelyg sudėtinga. Vienas jų – Kauno pilies prieigose pirmąją vietą laimėjęs K.Nekrošiaus kūrinys „Apsupta vandens“, kur iš stiklo sukuriama vandens imitacija. Taip pat teko atsisakyti Vikos ir Linos Pranaityčių pasiūlyto kūrinio „Sanctum“ – molą primenančios konstrukcijos, kurią autorės siūlė Nemuno ir Neries santakoje įrengti žemiau šių upių vandens lygio.

Pasak P.Mačiulio, autoriams nebuvo duota griežtų apribojimų, iki kada darbai turėtų būti realizuoti, bet tie, kurių įgyvendinti nepavyks šiemet, turėtų atsirasti mieste kitais metais.

[galerija kiek=”8″]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA