Kaune atidarytas moderniausias valdiškas darželis Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Kaune atidarytas moderniausias valdiškas darželis Lietuvoje

R. Tenio nuotr.

Kaunas tapo pirmuoju Lietuvos didmiesčiu, galutinai panaikinusiu vietų darželiuose trūkumą. Penktadienį oficialiai atidarytas lopšelis-darželis „Aviliukas“ tapo paskutiniu per metus įgyvendinto plano etapu. Iš viso Kaune per pastaruosius metus buvo įkurta 1050 naujų vietų darželinukams.

„Ši problema jaunas kauniečių šeimas vargino ilgus metus. Prieš kiek daugiau nei metus mūsų komandos specialistai, atlikę analizę, parengė planą, kurį šiandien galime skelbti įgyvendintu. Tiesa, šioje srityje tikrai nesustosime. Nors į darželius gali patekti visi norintys, dalis tėvų negali savo vaikų leisti į šalia namų esančius darželius. Tai ypač aktualu jaunoms šeimoms, gyvenančioms Šilainiuose ir Aleksote. Būtent šia kryptimi dirbsime toliau“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

2012 metais į darželius nepatekusių vaikų Kaune buvo 1345. Per trejus metus šis skaičius sumažėjo nežymiai ir tais metais siekė 1333. 2015 metų vasarą Kauno miesto savivaldybė pradėjo įgyvendinti parengtą planą – įvairiuose miesto darželiuose išnaudojant iki tol nenaudotas erdves bei plečiant daugiafunkcinius centrus per metus buvo įkurta 60 naujų grupių arba 1050 naujų vietų.

S. Žukausko gatvėje stovėjusį apleistą pastatą anksčiau buvo planuota nugriauti, o sklypą parduoti. Pernai buvo nuspręsta pastatą rekonstruoti ir jame atidaryti naują ir modernų darželį. Šį penktadienį oficialiai duris atvėręs lopšelis – darželis „Aviliukas“ yra moderniausias valstybinis darželis Kaune. Jį šiuo metu lanko 159 vaikai.

Nuo sausio pradžios vykusi rekonstrukcija miestui atsiėjo 1,1 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA