Nеįprastas reidas Kaune – pareigūnai vairuotojų blaivumą tikrino prieš pat judrią sankryžą | Kas vyksta Kaune

Nеįprastas reidas Kaune – pareigūnai vairuotojų blaivumą tikrino prieš pat judrią sankryžą

delfi.lt 2016/10/14 20:09
Asociatyvi nuotr. / KVK nuotr.

Penktadienio vakarą Kauno pareigūnai surengė didelį reidą Europos prospekte. Laikas ir vieta buvo parinkta gan neįprasta. Vakarinio piko metu prie pat sankryžos tarp Europos prospekto ir Veiverių gatvės vairuotojų blaivumą tikrino didelės pareigūnų pajėgos – 14 policininkų.

„Labas vakaras. Ar vartojote šiandien alkoholį?“ – tokią frazę išgirdo apie 700 vairuotojų.

Neįprasta vieta ir laikas neįprastų rezultatų nepateikė – išgėrusių vairuotojų reido metu užfiksuotas ne vienas.

16.15 val. prasidėjusio reido pradžioje policijos pareigūnai iš karto sustabdė pirmąjį išgėrusįjį – „VW Passat“ vairuotojas „įpūtė“ 0,17 promilės. Šiek tiek vėliau sustabdyta mergina – 0,18 prom. Šie vairuotojai leistinos alkoholio normos organizme neviršijo.

Beveik valandą policininkai nesustabdė nei vieno išgėrusio vairuotojo. Vairuotojai buvo tikrinami kelių šimtų metrų atkarpoje Europos prospekte prie pat šviesoforu reguliuojamos sankryžos su Veiverių gatve. Pareigūnai eismo stengėsi nestabdyti – užsidegus žaliam šviesoforo signalui automobiliams buvo leidžiama važiuoti. Degant raudonam, vairuotojai buvo tikrinami pasirinktinai trijų juostų kelyje.

Praėjus daugiau nei valandai nuo reido pradžios buvo sustabdytas „Nissan“ visureigio vairuotojas, jo rezultatas – 0,94 prom.

Vairuotojas bandė įtikinti policininkus, neva jis serga ir vartojo vaistus, todėl alkotesteris parodė tokius skaičius.

Šiek tiek vėliau buvo sustabdytas dar girtesnis vairuotojas su „VW Golf“ – 1,36 prom. Kaip ir pirmasis, vyras nebendravo su žiniasklaida. Pareigūnams jis teisinosi, kad išgėrė per pietus ir manė, kad alkoholis turėjo iki vakaro išgaruoti.

Iš abiejų išgėrusių vairuotojai paimti automobilių rakteliai, vyrams liepta susirasti vairuotojus.

Taip pat pareigūnai sustabdė „Audi A4“ vairuotoją, jam buvo liepta nusilupti priekinius šoninius langus dengiančią tamsinimo plėvelę, tai padaręs, vairuotojas galėjo tęsti kelionę.

Policija žada aktyviai tikrinti girtumą Kaune visą ateinantį savaitgalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA