Prekybos centro darbuotojas atvirai papasakojo, kas vyksta su akcijinėmis prekėmis | Kas vyksta Kaune

Prekybos centro darbuotojas atvirai papasakojo, kas vyksta su akcijinėmis prekėmis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Kas kaltas: darbuotojas, kuris gauna tokį patį atlyginimą, kaip ir pusė Lietuvos ir nori įsigyti prekę pigiau, ar „Maxima“, kuri pasiūlydama pigią prekę turi 80 jos vienetų?“ – svarstė į portalą „Kas vyksta Kaune“ parašęs „Maxima“ parduotuvėje dirbantis kaunietis.

Vyras atsiliepė į pastarosiomis dienomis kilusį pasipiktinimą dėl pirmadienį prekybos centruose pajausto itin didelio atpigintų prekių trūkumo. Tuo metu rašę kauniečiai tvirtino, kad atvykus į parduotuves vos tik joms atsidarius – 8 valandą ryto – pigesnių prekių lentynose išvis nebuvo arba buvo, tačiau vos keletas vienetų.

Prekes išsidalino šeštadienį

Pažįstamos darbuotojos, nusivylusius pirkėjus tuomet patikino, jog miltelius dar prieš atsidarant prekybos centrui – išsidalino parduotuvės personalas, todėl tikėtis rasti atpigintų prekių lentynose – naivu.

Tą patvirtino ir šiandien į mūsų redakciją kreipęsis Tomas (tikras vardas redakcijai žinomas). Jis teigia, kad prekybos centre, kuriame dirba, apie skalbimo milteliams taikomą akciją buvo žinoma jau šeštadienį, todėl darbuotojai nieko nelaukę juos išsidalino būtent tądien.

„Sandėliuojamos prekės, kurias pirks pirmadienį, buvo išsidalintos jau šeštadienį. Iš viso pirmadieniui buvo paruošta 80 vienetų tų miltelių“, – pasakojo Tomas. Paklaustas, kaip į tokią darbuotojų savivalę reagavo parduotuvės vadovai ir ar neturėtų jie būti atsakingi, kad prekių lentynos neištuštėtų, vyras gūžtelėjo pečiais – „Parduotuvės pavaduotoja pati nusipirko gal 20 kilogramų minėtų miltelių“.

[susije_video kurie=””]

Jei nerado atpigintos prekės – nusipirks kažką kita

Jis papasakojo ir apie panašią situaciją, kuomet pirkėjams buvo siūloma įsigyti atpigintos lašišos.

„Prieš porą savaičių buvo akcija lašišai, žmonės nuo 8 valandos laukė jos, tačiau, pasišaipančiai iš žmogaus, lašiša atvažiavo berods 12 valandą. Irgi apie 50 kilogramų. Dėl to iš sandėlio išvažiavo tik keli kilogramai, nes dalinosi darbuotojai“, – teigė „Maxima“ parduotuvėje dirbantis kaunietis ir pridūrė, kad toks elgesys jam primena Sovietų Sąjungą.

„Ir čia ne visas smagumas. Įsivaizduokite situaciją, kai vienam žmogui leidžiama pirkti tik vieną vienetą lašišos. Atrodo, gyvename rinkos ekonomikoje, konkurencingumas didelis, tačiau pastarosios situacijos su milteliais ir lašiša – primena gilų sovietmetį, kai galima įsigyti tik vieną kilogramą, o geriausias prekes išsidalina pardavėjos“, – tvirtino jis.

Tomas taip pat paaiškino ir akcijų organizavimo tvarką prekybos centruose. Pasak jo, akcijos būna dviejų rūšių: vienos skirtos pirkėjų atviliojimui į prekybos centrą, o kitos – pagrįstos konkrečių prekių kiekiu sandėlyje.

„Tikrai nesakau, kad nėra akcijų, per kurias gali visi nusipirkti kažko pigiai, tačiau situacijos su milteliais, bulvėmis ar minėta lašiša yra rinkodaros triukas – jei atėjai ir neradai, tai nusipirksi kažkokią kitą prekę“, – pasakojo jis ir pridūrė, jog sąžiningiausios akcijos vyksta tada, kai patys darbuotojai kreipiasi į parduotuvės vadovus prašydami sumažinti kainą prekei, kurios atsargų sandėlyje prisikaupė per daug.

Kaip antradienį portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Rosvaldas Gorbačiovas, „Maxima LT“ korporacinių reikalų departamento direktorius, šių prekių, kurios pirmadienį priklausė akcijai „Dienos prekė“, iš tiesų labai greitai pritrūko.

„Pirmadienį, spalio 10 d. akcijos „Dienos prekė“ prekės mūsų prekybos centruose sulaukė neįtikėtino, tiesiog neprognozuoto populiarumo. Akcinių prekių – vytintos ispaniškos dešros „Elpozo Fueto“, alyvuogių, išspaudų aliejaus „Golden Oil“ bei miltelių „Ariel“ – iš tiesų greitai pritrūkome, kai kuriose parduotuvėse prekių nebuvo jau nuo pat ryto“, – teigė jis.

„Maxima“ atstovo teigimu, akcinių prekių darbuotojams pirkti nedraudžia, tačiau tuo neturi būti piktnaudžiaujama. „Jie taip pat turi teisę jas įsigyti. Tačiau pripažįstame, kad kai kurie darbuotojai savo padėtimi piktnaudžiavo. Tokių dalykų netoleruojame ir jau ėmėmės priemonių, kad tokia situacija nesikartotų“, – tvirtino R. Gorbačiovas.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA