Kauno merą darbe netikėtai aplankė S. Skvernelis | Kas vyksta Kaune

Kauno merą darbe netikėtai aplankė S. Skvernelis

R. Tenio nuotr.

Trečiadienio rytą Kauno miesto savivaldybės merą Visvaldą Matijošaitį aplankė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Saulius Skvernelis, kuriam, jei sėkmingai pasibaigs antrasis LR Seimo rinkimų turas, prognozuojama Premjero kėdė. Nors šis susitikimas į oficialiai skelbiamą ir viešai prieinamą darbotvarkę įtrauktas nebuvo, meras su S.Skverneliu kalbėjosi kone valandą.

[galerija kiek=”4″]

Naujausiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, daugiamandatėje apygardoje už konservatorius balsavo 21,66 proc. už valstiečius – žaliuosius – 21,55 proc., trečiojoje vietoje liko socialdemokratai su 14,43 proc. rinkėjų.

Aptarė rinkėjų aktyvumo skatinimą

Po susitikimo S. Skvernelis noriai atsakinėjo į portalo „Kas vyksta Kaune” žurnalistų klausimus. Pasiteiravus, koks buvo susitikimo tikslas ir ar neieškoma paramos, prieš lemiamą antrąjį LR Seimo rinkimų turą, vyksiantį spalio 23 dieną, S. Skvernelis patikino, kad paramos neieškoma, nes ji ir taip Kaune buvo didžiulė – daugiamandatėje apygardoje LVŽS buvo viena iš labiausiai palaikomų partijų, stipriai palaikyti ir kandidatai devyniose Kauno miesto ir rajono vienmadatėse apygadose – visi pateko į antrąjį turą.

„Paramos neiškome, jau turėjome ją, tiesiog padėkojau Kauno miesto merui už pirmąjį LR Seimo rinkimų turą ir susitikime akcentavome rinkėjų aktyvumo klausimą antrajame ture. Svarbiausia, kad žmonės aktyviai ateitų balsuoti. Juk įprastai rinkėjai antrajame ture balsuoja jau žymiai vangiau, tad aptarėme, kaip pasirengti, kad kauniečiai rinkimuose būtų aktyvūs”, – sakė S. Skvernelis.

Kauno miesto meras V. Matijošaitis teigė, kad pokalbyje pagrindinė tema buvusi kauniečių noras – sulaukti pokyčių, kuriuos įrodo rinkimų rezultatai: „Natūralu, kad kalbėjome apie rinkimus, apie tai, kad kauniečiai savo balsais parodė norintys pokyčių LR Seime. S. Skvernelį pažįstu labai seniai. Jis – žodžio žmogus, galintis būti lyderiu ir gebantis burti gerą komandą”, – komentavo miesto meras.

Išskyrė kauniečių palaikymą

S. Skvernelis atkreipė dėmesį, kad su Kauno miestu vyksta aktyvus bendradarbiavimas: „Kaunas tikrai svarbus miestas, nei anksčiau, nei dabar neslepiame šios pozicijos. Beje, Kaune vyksta akivaizdūs pokyčiai, tuos pokyčius reikia remti. Jei būsime valdančiojoje koalicijoje – Kaunas turės palaikymą”, – teigė pašnekovas.

Jis Kauno LVŽS kandidatų pasirodymus vertino riboje: nuo „labai gerai – iki puikiai”. „Visose Kauno rinkimų apygardose pateko į antrąjį turą. Džiaugiuosi”, – tikino S. Skvernelis.

Politikas atkreipė dėmesį, kad daugelis LVŽS iki tol vertino tik kaip kaimiškų regionų palaikomą partiją, tačiau šie rinkimai paneigė šį įsivaizdavimą: „Turime beveik 12 kartų didesnį palaikymą Vilniuje, negu buvo! Stipriai palaiko Kaunas, Panevėžys, Šiauliai, Marijampolėje. Atkreipiu dėmesį, kad Marijampolėje iki tol niekas, išskyrus socdemus, nelaimėdavo – dabar šiame mieste esame visose apygardose antrajame ture ir stipriai pirmaujame. Kauno rinkėjai taip pat pakeitė nuomonę – iki tol dažniausiai palaikydave konservatorius, dabar skyrė balsus ir už LVŽS”, – dėstė S. Skvernelis.

Jo manymu, kauniečiai rinkimuose parodė, kad nori pokyčių. „Anksčiau Kaune vaizdas buvo kitoks. Dažnai čia besilankydamas pastebiu, kad mieste daugėja judesio, veiksmo, matyt kauniečiai nori dar daugiau pokyčių”, – svarstė S. Skvernelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA