Kauno valdžia kuria naują agentūrą „Kaunas IN“ | Kas vyksta Kaune

Kauno valdžia kuria naują agentūrą „Kaunas IN“

R. Tenio nuotr.

Antradienį pristatytas Kauno miesto savivaldybės planas – suburti miestui priklausančias įmones, dirbančias su turizmu, ir kurti vieną agentūrą. Ji bus atsakinga už tarptautinę rinkodarą, užsienio investicijų pritraukimą ir skatins turizmą.

[galerija kiek=”8″]

Bus sujungta dviejų įmonių veikla: Kauno turizmo informacijos centras „Kaunas TIC” ir mokslo bei technologijų parkas „Technopolis”, naujoji agentūra vadinsis „Kaunas IN“. Čia bus perkelti dirbti kai kurie darbuotojai iš savivaldybės Plėtros programų ir investicijų skyriaus, planuojama, kad čia dirbs 18 žmonių. Kiek lėšų savivaldybei kainuos naujos angentūros kūrimas – kol kas nežinoma.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teigė, kad mieste norima įkurti naują kompaniją, kuri pakeis, papildys ir išvystys Kauno turizmo informacijos centro veiklą bei apims daugiau sričių.

Pristatytas naujas turizmo planas

„Panašiu keliu jau yra nuėjęs Vilnius. Kartu pradėjome galvoti apie tokios kompanijos įkūrimą. Norime, kad ši įmonė užsiimtų su perspektyviais investuotojais, kurie kvalifikuotos darbo jėgos rastų čia. Tad siekiame, kad Kauno jaunimas rastų darbą Lietuvoje, o ne vyktų į užsienį braškių skinti“, – teigė V. Matijošaitis.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas įvardino, kad pagrindinis naujo darinio tikslas – sukurti kompetencijos centrą ir paprašyti atsakomybės.

„Šiandien daugelis rūpinosi daug kuo, o už viską atsakydavo miesto meras. Turi atsirasti kompetentingi žmonės, jiems būtina deleguoti tam tikras funkcijas ir paprašyti atsakomybės. Anksčiau visi bandydavome dirbti su investicijų pritraukimu, bet konkretaus strateginio plano, ko gi mums reikia, niekas aiškiai ir neatsakė, kas atneštų konkrečios naudos miestui“, – teigė G. Petrauskas.

Pristatytas naujas turizmo planas

Jis pridūrė, kad naujoji agentūra pasitarnaus, nes „Kaunas TIC”, esą, praranda savo svarbą, o „Technopolis” – nepasiteisino ir tapo tiesiog nekilnojamojo turto valdymo įmone. Pašnekovas pridūrė, kad papildomai lėšų darbuotojų atlyginimams skirti nereikės.

Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys pažymėjo, kad užsienyje dažna praktika, kai buvę turizmo centrai priskiriami prie kitų įstaigų, besirūpinančių investicijų pritraukimu į miestą. Jis atkreipė dėmesį, kad turėti dvi atskiras įstaigas, kaip buvo iki šiol – netikslinga.

„Tokiu keliu jau buvo pradėjęs eiti Kauno rajonas. Būdavo atvejų, kai Kauno oro uoste išlipęs turistas, rasdavo du atskirus stendus: Kauno rajono ir Kauno miesto. Tai keldavo maišatį. Tačiau, tarptautinė praktika rodo kitą kryptį, kurią netrukus įgyvendins Kauno miesto savivaldybė. Moderniam miestui, norint išlikti konkurencingam ir remiantis Vilniaus, Lenkijos pavyzdžiais, pokyčiai būtini”, – sakė S. Kairys.

Numatyta, kad ši įmonė bendradarbiaus su daugybę kitų, panašią veiklą vykdančių, įstaigų: VšĮ „Investuok Lietuvoje”, VšĮ „Versli Lietuva”, LR Turizmo departamentu, LR ambasadomis, komercijos atašė užsienio šalyse, tarptautinėmis asociacijomis, investiciniais fondais, Kaune veikiančiomis aukštojo mokslo švietimo įstaigomis, Technologiniais ir mokslo parkais, komercijos ir prekybos rūmais, VšĮ Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centrais.

Artimiausiame Kauno miesto savivaldybės Tarybos posėdyje, kuris vyks spalio 18 d., ruošiamasi priimti sprendimus dėl turizmo informacijos centro pertvarkymo, tuomet bus pradėta ieškoti įmonės vadovo, darbuotojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA