G.Landsbergis: bet kokios diskusijos su socialdemokratais yra neįmanomos | Kas vyksta Kaune

G.Landsbergis: bet kokios diskusijos su socialdemokratais yra neįmanomos

DELFI nuotr.

Rinkimus daugiamandatėje apygardoje pirmajame ture laimėjusios Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų vadovas Gabrielius Landsbergis neatmeta galimybės likti Seimo opozicijoje ir nesieks užkirsti kelio galimai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei socialdemokratų koalicijai.

„Visiškai jokie variantai nėra atmetami. Aš pats prieš valandą paskelbiau socialiniame tinkle, kad į koaliciją su dabartiniais valdančiaisiais aš tikrai nesiveršiu ir kelio neužtvenksiu, neuždarysiu tiems, kurie veržiasi. Galbūt ir pats Karbauskis (LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis – BNS) su socialdemokratais eis“, – LNK žinioms teigė jis, paklaustas, ar neatmeta galimybės likti opozicijoje.

G.Landsbergis atmeta svarstymus dirbti „vaivorykštinėje“ koalicijoje su socialdemokratais, nes rinkėjai, anot jo, valdantiesiems pasiuntė žinią, kad nenori jų matyti valdžioje.

„Mano požiūriu, bet kokios diskusijos su socialdemokratais arba bet kuriais iš dabartinių valdančiųjų yra neįmanomos“, – sako G.Landsbergis.

Jis R.Karbauskio žodžius, jog LVŽS antrajame rinkimų ture neužsitikrinus pergalės, valdančiąją koaliciją gali burtis socialdemokratai ir konservatoriai, vertina kaip galimą žinią kitoms partijoms ar rinkėjams. Kalbėdamas apie galimą socialdemokratų ir LVŽS sąjungą po rinkimų, G.Landsbergis sako, kad norėtų pažiūrėti, kaip LVŽS rinkėjai „reaguotų į tokį akibrokštą“.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis 1995-iose iš 1996 apylinkių, TS-LKD surinko beveik 21,7 proc. rinkėjų balsų daugiamandatėje apygardoje pirmajame ture, LVŽS liko antri su daugiau nei 21,5 proc. balsų, socialdemokratai – treti su 14,4 proc. rinkėjų palaikymu. Šios partijos po pirmojo turo turėtų atitinkamai gauti 20, 19 ir 13 vietų Seime.

Į parlamentą, vertinant tik daugiamandatę apygardą, kur renkama 70 Seimo narių, taip pat patenka aštuoni Lietuvos liberalų sąjūdžio (LLS) atstovai, partijai surinkus 9 proc. rinkėjų balsų, taip pat po penkis Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškų šeimų sąjungos, ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovus – abi partijos gavo po daugiau nei 5 proc. rinkėjų balsų.

Antrasis rinkimų turas, kuriame bus varžomasi dėl 68 Seimo narių mandatų vienmandatėse apygardose, vyks spalio 23 dieną. Trijose vienmandatėse apygardose parlamentarai išrinkti jau per pirmąjį turą.

Lietuvos Seimą sudaro 141 parlamentaras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA