Prezidentės patarėjas: elektroninio balsavimo šalininkai turėtų susimąstyti | Kas vyksta Kaune

Prezidentės patarėjas: elektroninio balsavimo šalininkai turėtų susimąstyti

BNS 2016/10/11 09:01
R. Tenio nuotr.

Nesklandumai skaičiuojant Seimo rinkimų pirmojo turo balsus turėtų paskatinti susimąstyti elektroninio balsavimo šalininkus, sako prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė.

„Čia turbūt yra rimtas momentas susimąstyti didelio entuziazmo šalininkams, kurie trokšta elektroninio balsavimo“, – Žinių radijui antradienį sakė jis.

Pasak prezidentės patarėjo, rinkimų sistema turėtų veikti sklandžiai, kad visuomenei nekiltų abejonių dėl skaidrumo ir rezultatų tikrumo.

„Slidinėjama yra ant tokių pakankamai elementarių dalykų – sistemų strigimas rinkimų dieną, duomenų atvaizdavimas arba savalaikis pateikimas ir įvairūs panašūs dalykai. O šie dalykai be abejonės turi veikti sklandžiai – jie negali kelti abejonės, kad kažkas gali būti daroma ne taip, specialiai, kad kelias valandas yra nepateikiama jokių rezultatų, įvairių minčių kyla daugeliui – kodėl taip yra, kas čia vyksta?“ – kalbėjo M.Lingė.

Skaičiuojant sekmadienį vykusio pirmojo Seimo rinkimų turo rezultatus, uždarius rinkimų apylinkes beveik iki vidurnakčio Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) neskelbė jokių rinkimų rezultatų.

Pasak komisijos pirmininko Zenono Vaigausko, tai įvyko dėl IT sistemą prižiūrinčios bendrovės kaltės. Taip pat dieną maždaug pusvalandžiui buvo strigusi VRK sistema ir kilo trukdžių rinkėjams balsuojant ne savo apylinkėje, o jungiantis per elektroninius valdžios vartus prie rinkėjo puslapio tam tikrą laiką buvo galima matyti kitų žmonių asmens duomenis.

Visų apylinkių balsavimo duomenis VRK paskelbė tik pirmadienį 23 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA