Kandidatų reklama rinkimų dieną neliko nepastebėta kauniečių: viena net mirksėjo | Kas vyksta Kaune

Kandidatų reklama rinkimų dieną neliko nepastebėta kauniečių: viena net mirksėjo

Stopkadras

Nors šiandien vykusių rinkimų metu Kaune rimtesnių pažeidimų neužfiksuota, miestiečiai akylai stebėjo situaciją pagrindinę rinkimų į Seimą balsavimo dieną.

Keli skaitytojai kreipėsi į portalą „Kas vyksta Kaune“, atkreipdami dėmesį, jog mieste pilna kandidatų reklamos stenduose. Jie piktinosi, kad nors rinkiminė agitacija ir draudžiama, stendai šviečia kandidatavusių asmenų veidais.

Kaip nurodo LR Seimo rinkimų įstatymo nuostatos, rinkimų agitacija, neatsižvelgiant į jos būdus, formas ir priemones, draudžiama likus 30 valandų iki rinkimų pradžios ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos, išskyrus išorinę politinę reklamą, iškabintą iki prasidedant šiam rinkimų agitacijos draudimui.

Pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus, reklamos stendams, viešojo transporto stotelėms ir kitoms lauko reklamos vietoms, politinės reklamos draudimai netaikomi, o juose vis dar besireklamuojantys politikai rinkimų dieną matomi labiau nei jų konkurentai, pasirinkę kitas reklamos formas.

Rinkėjus išoriniu reklamos stendu gundyti Panemunėje nusprendęs Tadas Langaitis, šviečiantis iš prie sankryžos su Vaidoto gatve, rinkimų dieną, sekmadienį dėmesį atkreipė dar labiau: apsiniaukusią ir lietingą dieną reklaminis stendo apšvietimas žypsėjo lyg Kalėdinė eglutė, taip atkreipdama pro šalį važiuojančių žmonių dėmesį.

Skaitytojas, atsiuntęs trumpą vaizdo įrodymą, komentavo: „Taip patogiai prieš rinkimus sugedo apšvietimas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA