Balsavęs G. Landsbergis: kviečiu ateiti balsuoti, nepriklausomai už kurią partiją | Kas vyksta Kaune

Balsavęs G. Landsbergis: kviečiu ateiti balsuoti, nepriklausomai už kurią partiją

delfi.lt 2016/10/09 10:42
DELFI nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis Seimo rinkimuose balsavo prieš 9 val. ryto, apsilankęs Vilniaus „Švyturio“ rinkimų apylinkėje, kuri priklauso Antakalnio rinkimų apygardai.

TS-LKD partijos pirmininkas balsuoti atėjo su žmona ir keturiais vaikais.

[galerija kiek=””]

Pirmininkas, kaip ir kiti rinkėjai, vienmandatėje apygardoje galėjo rinktis iš dvylikos kandidatų: V. Žiemelis, G. Nevulienė, A. Šventickienė, T. Andžejevski, E. Paliokas, V. Jurgutis, J. Požela, T. Bakučionis, R. Miškinis, G. Imbrasas, A. Asevičius, I. Šimonytė.

„Lūkesčiai geri, tokie patys, kaip buvo vakar ir per paskutinius mėnesius. Jaučiame žmonių pasitikėjimą ir jaučiame permainų poreikį“, – sakė G. Landsbergis.

Paklaustas apie lūkesčius, kiek jo atstovaujama partija gali laimėti vietų Seime šiuose rinkimuose, jis sakė, kad 40–45.

„Mes nepaprastai džiaugiamės aktyvumu, kurį matėme didžiuosiuose miestuose, jaunų žmonių didelį aktyvumą ir tai džiugina. Kaip bus Lietuvoje, labai sunku pasakyti, žinios prieštaringos, taigi palaukime“, – kalbėjo partijos pirmininkas.

Jis nesiėmė vertinti, kokiai partijai naudinga, kad sekmadienį, rinkimų dieną, prastas oras.

„Nenorėčiau taip vertinti, kad vienai ar kitai partijai aktyvumas turi būti naudingas. Tai yra pilietinė pareiga, žmonės turi ateiti balsuoti. Visus tuos, kurie spės pamatyti mano žodžius iki užsidarant balsavimo apygardoms, tikrai kviečiu ateiti balsuoti, nepriklausomai už kokią partiją“, – ragino konservatorių lyderis.

Jis juokavo, kad palyginti anksti ryte balsuoti jis atėjo tik dėl to, kad su šeima vėliau važiuos pusryčiauti, o ne todėl, kad jau ruošiasi deryboms dėl būsimos koalicijos.

„Sunku pasakyti (kada bus derybos dėl koalicijos, – red. past.), turbūt tada, kai žinosime, kokie bus rinkimų rezultatai.

Kalbamės visą laiką su visais ir su daugeliu partijų yra įvairių kalbų, bet derybinių kalbų dar nėra.

Esu pasirinkęs kelią nesakyti „ne“, bet tie, kurie perka balsus, tie, kurie nesąžiningi, negarbingi, man nėra priimtini“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Žurnalistų paklaustas, ar gyventojų apsisprendimui už ką balsuoti įtakos galėjo turėti Seimo priimtas Darbo kodeksas, jis sakė:

„Manau, kad galėjo turėti. Visuomenės visuomenės formuotojai ir žiniasklaida suvaidino nepaskutinį vaidmenį, būtent informuodama, kas yra tas Darbo kodeksas. Čia premjeras A. Butkevičius, mano nuomone, padarė didelę klaidą, nediskutuodamas su visuomene, nepristatydamas visų už ir prieš, nebuvo nutiesti tiltai.

Tai, ką padarė prezidentė, pasiūlydama pataisas, kurios galėjo užlopyti kai kuriuos nepasitenkinimo lopinėlius, tai tą progą reikėjo išnaudoti ir pasinaudoti jos ištiesta ranka.

Bet buvo mesta atgal ir, manau, kad tai asmeninės A. Butkevičiaus nuoskaudos dėl prezidentės ir čia matau didesnę problemą. Manau, ir visuomenėje tos nuoskaudos likę ir dalis neapsisprendusių rinkėjų gali persigalvoti ir šiandien balsuoti kitaip“.

Pats G. Landsbergis yra Centro–Žaliakalnio rinkimų apygardos kandidatas Kaune. Be jo, čia yra dar 11 kandidatų, kovojančių dėl rinkėjų balsų: E. Ranusienė, Z. Štarkevičienė, K. Juknis, D.Varnas, R. Paulauskas, A. Gelūnas, D. Pavalkis, A. Jankuvienė, R. Dumčius, R. Jurkuvienė, A. Sabaliauskas.

Pusė Seimo narių renkama vienmandatėse apygardose, balsuojant už konkrečius kandidatus, o kita dalis – balsuojant už partijų ir koalicijų sąrašus.

Jeigu per pirmąjį Seimo rinkimų turą vienmandatėje apygardoje nebus išrinktas kandidatas, po dviejų savaičių gyventojai balsuos už vieną iš dviejų geriausiai šiandien pasirodžiusių kandidatų.

Daugiau skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA