A. Kavaliauskui sugrįžimas neapkarto: Kauno „Žalgiris“ nugalėjo principinį varžovą | Kas vyksta Kaune

A. Kavaliauskui sugrįžimas neapkarto: Kauno „Žalgiris“ nugalėjo principinį varžovą

DELFI nuotr.

Pirmoje rungtynių pusėje žingsnis į žingsnį ėję principiniai varžovai Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos Rytas“ visus reikalus išsprendė antrojoje rungtynių pusėje – joje priešininkams iš Vilniaus vilčių nepaliko Kauno krepšininkai, o rungtynės baigėsi rezultatu 66:74.

Susitikimas Vilniuje startavo dviem šeimininkų tolimais šūviais (0:6), tačiau čia pat atsilikimą švelnino iš vidutinio nuotolio pataikęs Kevinas Pangosas bei baudų mesti stojęs Renaldas Seibutis – 4:6. Rashaunas Broadusas tęsė sostinės komandos tritaškių seriją (4:9), tuo tarpu kitoje aikštės pusėje pusiausvyrą atstatė arčiau krepšio prasižymėjęs Augusto Lima ir pirmą kauniečių tritaškį realizavęs Lukas Lekavičius – 9:9. Aktyvesnė gynyba prieš „Lietuvos ryto“ snaiperius davė apčiuopiamos naudos, Lietuvos čempionus į priekį buvo išvedęs Edgaras Ulanovas (11:9), bet tuomet sekė geresnė varžovų atkarpa – 11:15. Aktyviai žaidė L.Lekavičius, kurio nuostabų perdavimą galingu dėjimu pavertė Robertas Javtokas, o netrukus Lukas pats drąsiai užbaigė ataką ir lygino rezultatą 15:15. Tiesa, pirmo kėlinio sirena skelbė vilniečių pranašumą – 15:19.

Antro kėlinio pradžia priklausė „Žalgiriui“, kuris po Artūro Milaknio tolimos bombos ir Leo Westermanno dvitaškio išsiveržė į priekį – 21:19. Vilniaus krepšininkai nepasimetė ir iš duobės krapštėsi panaudodami stipriausią savo ginklą – tolimus metimus (21:26). Brockas Motumas sumetė baudas, o į šeštą šeimininkų tolimą šūvį lygiai tuo pačiu atsakė K.Pangosas – 28:31. Vos tik priartėjus tritaškį įskraidino ir Deividas Gailius (28:34), bet tai nė motais buvo L.Lekavičiui bei puikiai nugara sužaidusiam E.Ulanovui – 32:34. Prieš pat didžiąją pertrauką į svečių krepšį krito dar vienas trijų taškų vertės metimas, bet paskutinį žodį pirmoje rungtynių dalyje tarė devintąjį tašką nesustabdomu prasiveržimu rinkęs L.Lekavičius – 34:38.

Įsižaidęs L.Lekavičius tritaškiu atidarė ir antrą rungtynių dalį, o deficitą iki minimumo rėžė L.Westermannas – 39:40. Varžovų arenoje esančius Lietuvos čempionų gerbėjus iš vietų kėlė viena ranka iš viršaus krovęs Antanas Kavaliauskas ir tritaškį smeigęs E.Ulanovas – 45:42. Šeimininkai strigo puikiai organizuotoje „Žalgirio“ gynyboje, tuo labai sėkmingai naudojosi L.Westermannas, keletą kamuolių perėmęs K.Pangosas bei laiku ir vietoje atsidūręs R.Javtokas – 49:42. Kol „Lietuvos ryto“ taškų badas tęsė daugiau nei 6 minutes, atotrūkį iki dviženklio didino po krepšiu karaliavę B.Motumas ir R.Javtokas – 53:42. Nors kėlinuko pabaigoje vilniečiams pavyko pralaužti ledus puolime, tritaškį kitoje aikštės pusėje smeigė K.Pangosas, leidęs žalgiriečiams dešimties minučių atkarpą laimėti 22:8 ir bendroje įskaitoje turėti gana saugų dešimties taškų pranašumą prieš lemiamą ketvirtį – 56:46.

Paskutinį ketvirtį vainikavo Kauno „Žalgirio“ snaiperiai – vieną po kito į vilniečių krepšį tolimus metimus smeigė K. Pangosas, prie jo prisidėjo ir įžaidėjas L. Westermannas bei E. Ulanovas. Nors tolimais metimais atsakyti bandė ir aikštelės šeimininkai, kauniečiai išlaikė solidžią dviženklę persvarą ir nugalėjo principinius varžovus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA