Rinkimų naktį aptarti naujausius rezultatus gyvai kviečia jaunieji Kauno politologai | Kas vyksta Kaune

Rinkimų naktį aptarti naujausius rezultatus gyvai kviečia jaunieji Kauno politologai

Asociatyvi nuotr. / R.Tenio nuotr.

Neabejingi politikai ir norintys gyvai aptarti naujausius Seimo rinkimų rezultatus vėlyvą spalio 9-osios vakarą nuo 21 val. kviečiami į Vytauto Didžiojo universiteto Mažąją salę (S. Daukanto g. 28, Kaunas), kur vyks Akademinio politologų klubo organizuojamas renginys „Rinkimų naktis universitete“.

Apie savo dalyvavimą jau patvirtino ir keletas Kauno vienmandatėse apygardose kandidatuojančių politikų: Kauno vicemeras Simonas Kairys, politikos ekspertas Mindaugas Puidokas, Kauno tarybos narys Andrius Kupčinskas ir šiuo metu Seimo pirmininkės pavaduotojo pareigas užimantis Vydas Gedvilas.

Aptarti naujausius rezultatus bei prognozuoti ateinančių ketverių metų politikos kursą, kurį lems naujai išrinkta šalies įstatymų leidžiamoji valdžia, pasiryžę jaunieji Kauno politologai Ingrida Unikaitė-Jakuntavičienė, Giedrius Česnakas ir Liudas Mažylis. Jie taip pat aptars partijų rinkimines programas, jose ieškos populistinių lozungų ir utopiškai kvepiančių pažadų, kuriais buvo viliojami rinkėjai.

Renginio metu kalbėsime, kiek rinkimų rezultatus lemia komunikacija ir, kaip ji keičiasi naujos žiniasklaidos formos – socialinių medijų eroje. Apie Kauno vienmandatėse apygardose kandidatavusių politikų pasirinktas priešrinkiminės agitacijos strategijas bei jų rezultatus su renginyje dalyvaujančiais politikais diskutuos naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistė Brigita Sabaliauskaitė. Renginyje dalyvausianti portalo „Kas vyksta Kaune“ kūrybinė grupė tiesiogiai dalinsis medžiaga iš renginio savo Facebook bendruomenės puslapyje bei portale.

Kad pokalbiai apie Lietuvos politiką nepabostų, Jaq’as Greenspon’as į Lietuvą pažvelgs amerikiečio akimis. Iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) į Lietuvą atvykęs lektorius palygins rinkimų vyksmą Lietuvoje ir Amerikoje, dalinsis įdomia informacija iš jau po mėnesio JAV įvyksiančių prezidento rikimų užkulisių.

Renginyje dalyvaus ir iniciatyvos „Žinau, ką renku“ atstovai, kurie apžvelgs Kauno rinkimų apygardose vykusius kandidatų į Seimą debatus, Kauno visuomenės politinį aktyvumą ir rinkimų kultūrą.

Vėsų rudens vakarą nesušalti padės karšta kava ir dar karštesnės diskusijos. Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA