Paskelbta, kada Kaune bus įžiebta pagrindinė miesto eglė | Kas vyksta Kaune

Paskelbta, kada Kaune bus įžiebta pagrindinė miesto eglė

R. Tenio nuotr.

Šios Kalėdos Kaune bus ilgos, jaukios ir labai spalvingos. Jau lapkričio 26 d. Rotušės aikštėje vyks Kalėdų eglutės įžiebimo šventė, kurioje susirinkusieji vėl išvys neįprastą Kalėdų eglę.

[galerija kiek=”12″]

Pasak vieno iš renginio organizatorių Remigijaus Knabiko, šįmet kauniečiai nudžiugs pamatę ypatingą Kalėdų eglę – ji bus suformuota, tarsi iš skriejančių karuselių.

„Eglutė bus nekasdienė, tarsi karuselė, gyventojai vėl džiaugsis kitokiu sprendimu. Įžiebimo šventėje, grojant klasikinei muzikai ir skambant būgnams, ypatingą reginį pademonstruos profesionali prancūzų gatvės teatro trupė „La Compagnie des Quidams“, su 4 metrų aukščio arkliais ji atliks pasakišką vaidinimą. Bus nerealiai gražu!”, – pasakojo R. Knabikas.

Jis teigė, kad pirmą kartą Kaune įspūdingą gatvės šou surengsianti prancūzų kompanija, pakvies žiūrovus kartu pasinerti į stebuklingą Kalėdų sapną, kurio pagrindiniai herojai – didžiuliai baltieji žirgai, nukelsiantys žiūrovus į nerūpestingą ir naivią vaikystę. 1994 m. suburta trupė garsėja puikia teatro, šokio, muzikos bei cirko žanrų sinteze.

Gerai žinoma gimtojoje Prancūzijoje „La Compagnie des Quidams“ yra sukūrusi daugiau kaip 10 aukščiausio meninio lygio programų ir surengusi savo gastroles daugiau kaip 40-tyje šalių, aplankydama visus pasaulio kontinentus.

Be abejo, pagrindinis eglutės įžiebimo šventės dalyvis – charizmatiškas ir linksmas Kalėdų senelis šiam svarbiam renginiui yra paruošęs nemažai staigmenų, tad intriga bus išsaugota iki pat šventės pradžios.

Eglutė – karuselė

Svarbiausia miesto eglė šiemet vėl stebins savo netradiciniu sprendimu ir sukurs nepaprastą, pasakišką įspūdį visiems atėjusiems ja pasigrožėti.

Eglutė atrodys kaip gyvas miestas, kaip amžinai judanti pasakiška karuselė, po kurios šviečiančiu sietynu sutilps visi – ir maži, ir dideli. Ypatingas dėmesys bus skirtas šviesai ir judesiui.

Kaunas daugybę metų garsėjo savo žaliaskarėmis, skynė gražiausios eglės laurus Lietuvoje, miesto kalėdinė eglutė buvo pripažinta gražiausia egle Europos Sąjungos biuro organizuojamuose rinkimuose bei yra Gineso rekordo laimėtoja. Taigi ir šiemet eglutė taps visų džiaugsmo namais.

Kalėdų eglutės įžiebimo šventė vyks lapkričio 26 d. 18 val. Rotušės aikštėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA