Kauniečiai nerimauja dėl karinio sraigtasparnio veiksmų virš Kauno | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nerimauja dėl karinio sraigtasparnio veiksmų virš Kauno

Skaitytojo nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune” kreipėsi susirūpinę kauniečiai, jie pastebėjo mieste skraidant sraigtasparnį, Savanorių prospekte pastebėta, kaip lynu į pastatą leidžiasi žmonės.

[galerija kiek=””]

Kiti skaitytojai pasakojo taip pat Kaune nuo pat ryto stebintys skraidantį sraigtasparnį ir teiraujasi, kas čia vyksta?

Muitinės atstovai patikino, kad tai ne jų oro transportas, spėjama, kad šis sraigtasparnio pasirodymas – karinių pratybų dalis, mat šiuo metu Kauno rajone ar netoli jo, vyksta kelios karinės pratybos: „Vytis Tiger” ir „Baltic Piranha 2016“.

Plataus karinių užduočių spektro pratybose Lietuvoje „Baltic Piranha 2016“ dalyvauja Belgijos, Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų kariai. Karinės operacijos vykdomos Klaipėdos, Kauno, Vilniaus, Utenos, Švenčionių, Panevėžio regionuose ir kariniuose poligonuose.

Visą spalio mėnesį vyksiančiose pratybose iš viso dalyvauja daugiau nei 1000 karių, iš kurių – 350 Belgijos karių. Belgijos rotacinės pajėgos pratyboms į Lietuvą atsigabeno daugiau nei 200 karinių transporto priemonių, paramą iš oro vykdo belgų sraigtasparniai  NH90 „Caiman”, pratybų metu desantavimo ir infiltracijos operacijos bus atliekamos kartu su JAV rotacinių pajėgų Lietuvoje 173-osios desantinės brigados kariais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA