Kaip išvengti eilių balsuojant išankstiniuose Seimo rinkimuose? | Kas vyksta Kaune

Kaip išvengti eilių balsuojant išankstiniuose Seimo rinkimuose?

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį, pirmąją išankstinio balsavimo Seimo rinkimuose dieną, savo balsą atidavė jau 26 tūkst. 348 rinkėjai. Iš jų daugiau, nei 4 tūkst., balsavo Kauno miesto ir rajono savivaldybėse.

Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje visą dieną žmonių netrūko – čia savo valią išreiškė 3 tūkst. 520 rinkėjų. Ir nors ryte balsuoti atvykę tą dar darė be spūsčių, atėjusiems po vidurdienio eilėse teko laukti ir prie balsavimo lakštų atsiėmimo, ir prie balsavimo kabinų. Kauniečiai pasakojo, jog kartais eilėse užtrukdavo net apie pusvalandį.

Tuo tarpu situacija Kauno rajono savivaldybėje – kitokia. Čia per vakar savo balsus atidavė vos 776 žmonės, tai yra maždaug 4,5 karto mažiau, nei miesto savivaldybėje. Kauno rajono savivaldybėje eilių balsavimo metu matyti nebuvo, o atvykę balsuoti rinkėjai užtrukdavo kur kas trumpiau.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narė Irena Malinauskienė portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, jog taip gali būti dėl to, kad ne visi žino, jog išankstinio balsavimo metu kauniečiams galima balsuoti ir Kauno rajono savivaldybėje. „Dėl to norime informuoti, kad yra galimybė kauniečiams balsuoti ir Kauno rajono savivaldybės patalpose, jeigu taip patogiau – ar dėl darbo, ar kad kelionė trumpesnė, ar kad automobilio parkavimui vietų daugiau“, – pasakojo VRK narė.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog balsuoti iš anksto dar galima šiandien, ketvirtadienį, 8-20 val. visų šalies savivaldybių patalpose. Tai padaryti gali visi rinkėjai, kurie rinkimų dieną neturi galimybės atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę. Atvykstant balsuoti būtina turėti asmens dokumentą.

Kaune balsą atiduoti galite Kauno miesto (Laisvės al. 96) ir Kauno rajono (Savanorių pr. 371) savivaldybėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA