Neregėtas balsuojančių aktyvumas Kaune: nusidriekė milžiniškos eilės lauke ir viduje | Kas vyksta Kaune

Neregėtas balsuojančių aktyvumas Kaune: nusidriekė milžiniškos eilės lauke ir viduje

Pirmąją išankstinio balsavimo 2016-ųjų metų Seimo rinkimuose dieną rinkėjų aktyvumas 58% didesnis nei per 2012-ųjų metų Seimo rinkimus, tačiau antroji diena pareikalavo dar didesnės ištvermės iš rinkėjų balsus priimančių darbuotojų bei savanorių.

Iki oficialaus balsavimo laiko pabaigos likus vos keliolikai minučių, eilės tiek Kauno miesto, tiek Kauno rajono savivaldybėse driekiasi ir lauke, ir viduje. Pasak kalbintų žmonių, jie savo teisės balsuoti laukia jau apie pusvalandį, tačiau iki balsadėžės įveikta dar tik pusė kelio. Tiesa, kur kas blogesnė situacija sostinėje, kur eilėje tenka laukti iki 2-3 valandų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narė Irena Malinauskienė portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, jog jie balsą šiandien dar priims iš visų, kurie spėjo atsistoti į eilę iki 20 valandos.

„Žmonės pradėjo plūsti vos sutemus. Galvojome, jog po 20 valandos dar teks padirbėti, nedaugiau nei valandą, kol bus priimti visi norintys, tačiau dabar eilė iki pat Laisvės alėjos liepų jos viduryje, tai dirbti gali tekti ir dvi ar daugiau valandų, tačiau priimsime visus atėjusius iki 20 valandos. Nebent dar kažkam labai labai reikėtų atiduoti balsą šiandien. Tektų priimti ir jį“, – pasakojo VRK darbuotoja.

Rinkėjai šias dvi dienas išties buvo aktyvūs – antrosios dienos pabaigoje buvo pripildytos abi atvežtos balsadėžės, tad vakare teko važiuoti atsivežti ir trečiosios, teigė I. Malinauskienė.

Pareigūnams šios dvi dienos taip pat nebuvo lengvos – jiems teko sergėti tvarką šalia balsavimo vietų, o be incidentų taip pat nebuvo apsieita.

Trečiadienį apie 16 valandą šalia Kauno miesto savivaldybės neįgaliesiems skirtoje automobilių stovėjimo vietoje sustojo pilkos spalvos automobilis, apkarstytas partijos „Tvarka ir teisingumas“ simbolika bei Rolando Pakso fotografijomis.

Šalia patruliavę pareigūnai liepė automobilio vairuotojui jį patraukti, tačiau pastarasis nekreipė dėmesio į jų prašymus – demonstruodamas fizinę negalią pradėjo šaukti, kaip su juo bandoma susidoroti. Po to sekė grasinimai, jog jis paskambins buvusiam prezidentui Rolandui Paksui, bei Kauno miesto taryboje dirbantiems bei kandidatuojantiems į Seimą nariams.

Tiesa, šis epizodas galiausiai pasibaigė taikiai, pareigūnams pavyko susitarti su žmogumi, kad jis patrauktų rinkiminės agitacijos pilną automobilį toliau nuo balsavimo vietos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA